Çalışma Bakanından Kamu İhraçları Hakkında Önemli Açıklama

Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan kamu personeli ihraçlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı açıklamada, ihraçların önümüzdeki süreçten sonra 5 veya 10 lu rakamlarla gerçekleşeceğini ifade ederek, FETÖ' den yapılan ihraçlarda ana gövdenin tamamlandığını ifade etti.

FETÖ ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen kamu ihraçlarını çerçeveleyen bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açıklamasında ihraçların uygulanış şekline değindi. İhraçlarda ana gövdenin tamamlandığını, ilerleyen dönemlerde yapılacak ihraçların 5-10 lu rakamlarla yapılacağını ifade etti.

BİNLERCE KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ ile mücadelenin hızlı sürdüğü OHAL döneminde kamu kurum ve bağlı kuruluşlardan binlerce örgüt mensubu ihraç edildi. İhraçlar kapsamında da norm kadro değerlerinin yakalanmasını ifade eden çizgiye kadar, personel alımları yapılacak. Bu personel alımlarında kamunun işlevsel ve efektif bir işleyiş almasına da uğraşda bulunulacak.

KAMUDA YENİ DÖNEM HİZMET VE VATANDAŞ ODAKLI

Kamu kurumlarında yaşanan problemleri önlemek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla personellerin görevde yükselmeleri de düzenlenmişti. Bu düzenleme kapsamında, vatandaşların verdikleri puanlar, amirlerin ve çalışma arkadaşlarının verdiği puanlar kamu personellerin görevde yükselmelerine olanak sağlayacak.

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 Ara 2016 - 12:32 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler