Bakan'dan Personel Açıklaması: İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2018 Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısının ikincisini kamu görevlileri konfederasyonları, sendikaları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2018 Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısının ikincisini kamu görevlileri konfederasyonları, sendikaları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gerçekleştirdi.

Kamu görevlileri sendikalarının görüş ve önerilerini dikkate alarak, personel politikasını yönlendirmeye büyük özen gösterdiklerini vurgulayan Selçuk, personel politikalarını belirlerken "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi.

Milletin artan refahının bir yansıması olarak iş ve istihdam alanlarını genişletip, vatandaşlara daha hızlı, etkin ve güvenilir kamu hizmetinin sunulmasını sağladıklarını ifade eden Bakan Selçuk, "İktidara geldiğimiz 2002'de 2,1 milyon kamu personeli mevcut iken, 2018 itibarıyla 3,4 milyon kamu personeli ile vatandaşımıza hizmet sunuyoruz. Son 16 yıllık dönemi göz önüne aldığımızda, sendika üyesi olan kamu görevlileri sayımız da yüzde 47,9'dan yüzde 67,3'e çıkmış durumda." dedi.

Niteliksel olarak da kamu personel sistemini geliştirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Selçuk, son 16 yılda din görevlisi sayısını yüzde 65, öğretmen sayısını yüzde 78, doktor sayısını yüzde 157, hemşire sayısını yüzde 303, uzman, müfettiş gibi kariyer meslek mensubu sayısını yüzde 352 oranında artırdıklarını söyledi.

Bütçeden kamu görevlilerine ayrılan payı artırdıklarına dikkati çeken Bakan Selçuk, AK Parti iktidarı dönemini, kamu personel yönetiminde geçmişin kangren haline gelmiş sorunlarının hepsine el atılan dönem olarak niteledi.

Selçuk, hükümetleri döneminde Tasarrufu Teşvik Fonu'nda biriken paraların, nemalarıyla birlikte son kuruşuna kadar ödendiğini, Konut Edindirme Yardımı hesaplarının da tasfiye edilerek, bu Fonda biriken ve çalışanların alın teri olan paraların hak sahiplerine iadesinin gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bakan Selçuk, banka promosyonlarının 2007'den beri kamu çalışanlarına ödendiğine işaret etti.

Selçuk, 2011'de çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile aynı kadro unvanında kurumdan kuruma değişen ücret uygulamasına son verildiğini ve kurumlar arası ücret dengesinin sağlandığını belirterek, diğer düzenlemelere ilişkin şunları kaydetti:

"Önce 2005'de yürürlüğe konulan 5289 sayılı kanunla ve daha sonra da 2015'de imzalanan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarına iki kez ilave 1 derece verildi. 2006'da 5525 sayılı disiplin affına ilişkin kanun çıkarılarak memurların ve diğer kamu görevlilerinin disiplin suçları affedildi. 2011 ve 2013 yıllarında yapılan düzenlemelerle 300 bini aşkın sözleşmeli personel kadroya geçirildi. 2009'da 5892 sayılı kanunla yapılan düzenleme ile 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü olarak tatil ilan edildi. Kamu personel yönetiminde genel olarak devlet sisteminin demokratikleşmesine uygun düzenlemeleri de yaptık. Anti-demokratik uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetler giderildi. Başta başörtüsü yasağı gibi memurlarımızın hafta sonu tatillerinde şehir dışına çıkmaması gibi çeşitli düzenlemelerin önüne geçtik.” ifadelerini kullandı.

10 Ara 2018 - 23:14 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Mustafa - Kit taşeron işçileri kadro bekliyor üreten işçiye değer verin üretenin de hakkı var onlar da bu ülkenin insanı ital ital yarın bir savaş çıksa üreten üretmedimi kimse bir şey vermez biz hazır yeyici olmayalım ital ederek önce devlet sahip çıkmalı ürtene ama devlet üretene sahip çık mıyor devlet hastaneleri aldı kadro ya gösteriş yapacan diye ama üreten kit ler ürettiği için kadroya almadınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 23:14
02

Ahmet - İyi de herşey din görevlisi hemşire doktor alımı ile sinirli mi olacak?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 23:14
01

Ahmet hasim - Hikaye çiziyor. İlk önce kredi kurumuna 750 güvenlik aldı.özel güvenlik mezunları varken tamamını lise mezunu güvenlik almasını bir açıklasın.böyle konuştuklarındada adamı çileden çıkarıyorlar.Kendi yandaşlarını doldurdular hep. üniversite mezunları hep işsiz onlardan oy alamayacaklarini biliyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 23:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler