Adalet Bakanlığında Mübaşir Olma Şartları, Görevleri ve Aldıkları Maaşlar

Ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, adaylar mübaşirlerin görevlerini, mübaşir maaşları ne kadar sorularını yöneltiyorlar. Bu soruları soran tüm adayların merak ettiklerini cevaplandıracak olacağız... İşte mübaşirler hakkında bilinmesi gerekenler...

Ortaöğretim tercihlerinde kimler mübaşirlik kadrolarına tercih yapabilirler, mübaşir olma şartları nelerdir ve mübaşir olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde, genellikle adliyelerde görev alanlar ne kadar maaş alıyorlar? Merak edilenleri yanıtlıyor olacağız. Ancak öncelikle, mübaşirlerin görevlerine göz atalım.

Mübaşirlerin görevleri

Mübaşirler Adalet Bakanlığı personeli olarak genel anlam itibariyle adliyelerde görev almaktadırlar. Görevleri halk arasında en basit anlatımıyla çığırtkanlık olarak tarif edilir. Ancak mübaşirler, duruşmaların düzeninden, dosya ve evrakların düzeninden ve duruşmalar öncesinde yapılacak genel ve özel hazırlıklardan da sorumlu olurlar. Sanılanın aksine görev alanları son derece geniştir.

Kimler mübaşir olarak görev alabilirler?

Mübaşir olmak için gerekli şartlar; en az lise mezunu olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, askerlik şartlarını taşımak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, sicilinde suç bulunmuyor olmak, sağlık problemi bulunmamak gerekmektedir.

Mübaşirler ne kadar maaş almaktadır?

Görev almakta olan mübaşirlerin aldıkları maaşları aktaracak olursak, 13/3 derecesi bulunan bir mübaşirin 2000 TL civarı maaş aldığını söylemek mümkün olacaktır.

kpsscafe.com.tr | KONYA

10 Ara 2016 - 10:10 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler