Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi İlanlarına Kimler Başvurabilir? Baraj Puan Var Mı?

Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt katibi olarak görev yapmak isteyenlerin, ilana başvurmak için bilmesi gerekenler nelerdir, kimler başvuruda bulunabilir ve adalet bakanlığı zabıt katibi alım ilanlarında baraj puan uygulaması var mı? İşte tüm detaylarıyla zabıt katibi olma süreci ve ilanlar...

Adalet Bakanlığı, gerek merkezi atamalar, gerekse de kurum bazlı açıktan atamalarla zabıt katibi pozisyonu için alımlar gerçekleştiriyor. Bu alımlarda, özellikle merkezi atamalar için yoğun talebin olduğunu söylemek mümkün. Adliyelere de açıktan atama yoluyla yüksek sayıda başvuruların alındığı zabıt katibi pozisyonu için, karmaşa da aslında tam olarak çözülebilmiş değil.

Zabıt katibi olmak isteyen kişiler, tam anlamıyla şartlardan ve taşıması gereken niteliklerden haberdar değiller. Buradan hareketle kimler başvuruda bulunabilir ve alımlarda uygulanan süreci inceleyecek olursak; aşağıdakileri söylemek mümkün olacaktır:

1. Adalet Bakanlığı Zabıt katibi alım ilanlarında istenen şartlar ve taşınması gereken nitelikler nelerdir?

Kurum bünyesinde zabıt katibi olarak görev almak isteyen kişiler, lise, üniversite ya da fakültelerin bilgisayar bölümlerinden, adalet bölümlerinden mezun olmuşlarsa ilgili sertifika şartından muaftırlar. Ancak belirtilen bölüm mezunu değillerse en az 160 saat bilgisayar veya daktilografi dersi aldıklarını kanıtladıkları takdir de rahatlıkla başvuru yapabilirler...

2. Baraj puan uygulaması nedir?

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan zabıt katipliği ilanlarında, adayların en az 70 puana sahip olmaları beklenmektedir. Merkezi atamalarla Adalet Bakanlığı bünyesine yapılan alımlarda ve özellikle adliyelerde ilgili 70 puan barajı gözetilmektedir. Ancak başka kurumlar üzerinden yapılan açıktan atamalarda, böyle bir ibare veya uygulama söz konusu olmamakla beraber; kurumun yayımladığı ilana göre de değişkenlik göstermektedir.

3. Yayımlanan tüm ilanları nasıl takip ederiz?

Kamuya gerçekleştirilecek olan tüm personel alımlarından anında haberdar olmak için; mobil uygulamalarımızı indirebilir Facebook, Twitter sayfalarımızı takip edebilirsiniz. Böylelikle tüm personel alımları, sınavlar ve en güncel bilgileri ilk öğrenen siz olabilirsiniz.

04 Ara 2016 - 09:05 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler