Açıkta Bekleyen On Binden Fazla Polis İçin Kararname Ne Zaman Yayımlanacak?

Açığa alınan polisler hakkında karar ne zaman verilecek? Polisler için ihraç dalgası gelecek mi? Yeni KHK ne zaman yayımlanacak? İşte yeni khk ile ilgili alınan son bilgiler.

OHAL sonrasında yayımlanan kararnameler ile terör örgütlerine yönelik soruşturmalar hızlı şekilde yürütülüyor. Bu kapsamda Nisan ayı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir kararname yayımlandı.

Yayımlanan kararname ile 9 bin 103 polis açığa alınmıştı. Açığa alınan polislerin, ele geçirilen bir FETÖ mensubunun üzerinden çıkan bellekte isim listesinin olduğu ve mahrem imamlarına bağlı oldukları belirtilmişti.

Daha önce açığa alınan polislerle birlikte açığa alınan polislerin sayısı on bini geçti. Açıkta aylardır bekleyen bu polisler, haklarındaki kararı büyük bir endişe ve merakla bekliyor.

Son Kararnamede Emniyet Büyük Soruşturma

Yayımlanan son kararname ile en büyük dalgalardan biri gelmiş ve 9 bin 103 emniyet personeli açığa alınmıştı. Bu OHAL'in ilanından bu yana emniyette yürütülen en ciddi soruşturmalardan biri haline geldi.

İadeler Olacak mı?

Açığa alınan polisler ile ilgili soruşturmalar devam ederken Kpsscafe olarak aldığımız bilgilere göre soruşturmaların sonuna gelindiği ve yakın zamanda açığa alınan polisler hakkında kararın verileceği öğrenildi. Bu soruşturma ile açığa alınan ve yapılan inceleme sonucu suçsuz oldukları ortaya çıkan 9 bin polisin birçoğunun görevine iade edilmesi bekleniyor.

İhraçlar Olacak mı?

Öte yandan açığa alınan on binlerce polis hakkında devam eden soruşturmada terör bağlantısı tespit edilenlerin kamudaki görevine son verilecek. Aldığımız bilgilere göre beklenen yeni kararname ile ihraçların da olacağı öğrenildi.

Yeni KHK yayımlandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini takipte kalın.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

14 Tem 2017 - 16:03 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler