657'de Değişiklik: O Şartı Yerine Getirmeyenler Düz Memur Olacak

Yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda da önemli değişiklikler yapıldı.

657'de Değişiklik: O Şartı Yerine Getirmeyenler Düz Memur Olacak
Haber albümü için resme tıklayın

Son dakika haberi: Yayımlanan son KHK ile kamuda önemli değişiklikler yapıldı.

Yetki yasasına dayanılarak çıkarılan 703 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da önemli değişiklikler yapıldı. Söz konusu düzenlemelerden biri de kamuda görev yapan uzman yardımcılarının görevlerinde yükselmesi ile ilgili oldu. KHK ile bu perosnellerin görevde yükselmesi için önemli bir kriter getirildi.

YABANCI DİL ŞARTINI YERİNE GETİRMEYENLER DÜZ MEMUR OLACAK

Buna göre, süresinde tezini sunmayan veya ikinci defa hazırladıkları tezleri kabul edilmeyen uzman yardımcısı perosnelleri, düz memur statüsüne kaydırılacak. Yine uzmanlık sınavında başarı gösteremeyenler ile yabancı dil şartını yerine getiremeyen uzman yardımcıları da unvanını kaybederek düz memurluk statüsüne düşürülecek. Uygulama ile yardımcılıktan uzmanlığa geçişte gereken kriterleri yerine getirmek için yıllarca kadroların işgal edilmesinin önüne geçilecek.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

14 Tem 2018 - 10:40 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

nasim - Devlet memuru statüsünde çeşitli unvanlarda görev yapan ve sayıları yüzbinleri aşan Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin özlük hakları konusunda ciddi sorunlar olmasına rağmen, bu sorunların çözüme kavuşturulması bir yana gündeme bile getirilmiyor.GİH istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Temmuz 10:40
02

Memur - GİH SINIFINDA GÖREV YAPAN VE 10 - 15 YILDIR 2.derecenin 6. Kademesinden bir adım öteye gidememek ne acı birşey bilseydik İmamhatip bitirdik 3600 gostergeyide almış olurduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Temmuz 10:40
01

Memur - GİH SINIFINDA GÖREV YAPAN VE 10 - 15 YILDIR 2.derecenin 6. Kademesinden bir adım öteye gidememek ne acı birşey bilseydik İmamhatip bitirirdik 3600 gostergeyide almış olurduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Temmuz 10:40


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler