3 Milyon Memuru Yakından İlgilendiren Flaş Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan memurlar ve memur adaylarını yakından ilgilendiren yeni açıklamalar.

3 Milyon Memuru Yakından İlgilendiren Flaş Açıklamalar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca memuru yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. 3 Milyon memur ömür boyu iş garantisini kaybedecek, performans dönemi başlayacak.

Kamuda dokunulmaz, imtiyazlı bir sınıf olmaması gerektiğini iddia eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı :" Memurluk tapulu mal olmaktan çıkacak" şeklinde konuştu. Kamu personeli reformu , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bir süredir dilinde. Her açıklamasında kamu personeli reformuna dikkat çeken ve yapılacak reformla birlikte kamudaki performans sisteminin hayata geçirileceğini belirten Müezzinoğlu:"Kamuda bütüncül bir düzenleme yapabilirsek, taşeronları bunun içinde çözeceğiz. Kamu çalışanları zaten yamalı bohça gibi 657, sözleşmeliler, kısa süreli sözleşmeliler, mevsimlik işçiler, 4A, 4B, 4C. Bunlara statü koyacağız buna göre yeni bir format çıkacak. Düzenleme çalıştaylarda netleşecek. Güvenceli, sürdürülebilir, geliştirilebilir bir yapı arzu ediyoruz" dedi. NTV 'de katıldığı canlı yayında , kamu personeli reformuna ilişkin, iş güvencesi konusuna da değinen Bakan:"Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek edebilen bir sistem olmalı" dedi. Konuya dair yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Şub 2017 - 10:33 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ümit Akarsu - 10 numara karar. Çalışmayanı gönderecen aga.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Şubat 10:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler