21. Dönem Özel Harekat Polisi (PÖH) Alımında Adayların İstekleri

Yeni dönem Polis özel harekat alımı için geri sayım devam ediyor. Peki PÖH alımı ne zaman olacak? PÖH alımında başvuru şartları neler olacak? İşte adayların PÖH alımında istekleri.

Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu tarafından geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı ve 21. dönem özel harekat polisi alımında 12 bin kişinin alınacağı belirtildi.

PÖH alımı açıklamasının yapılmasının ardından adaylar, sabırsız şekilde bekleyişlerine başlarken ilanın ne zaman yayımlanacağı büyük bir merak konusu oldu. Polis olmak isteyen on binlerce aday, PÖH alım ilanını beklerken alımların 20. Dönemde olduğu gibi lise düzeyinden olup olmayacağı büyük merak konusu oldu. OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile PÖH alımlarında eğitim şartı ile sınav şartı esnetildi. Buna göre yeni dönem PÖH alımları en az lise düzeyinden ve sınav şartı aranmadan olacağı duyuruldu. 20. dönem PÖH alımlarının sona ermesinin ardından ise 21. dönem için başlangıç başladı.

Beklenen yeni dönem PÖH alımı ilanında da alımların lise düzeyinden olması beklenirken, sınav şartının da aranmaması bekleniyor.

Ancak PÖH alımı başvuru şartları konusunda henüz bir açıklama geledi. Adayların ise yeni dönem PÖH alımlarında İçişleri Bakanlığından bazı istekleri var. Kpsscafe'ye yorum ve mesaj yolu ile ulaşan adaylar, 12 bin özel harekat polisi alımı ile İçişleri Bakanlığına şu şartları iletiyor.

# Alımlar lise, ön lisans ve lisans olmak üzere en az lise düzeyinden yapılsın,

# Yapılacak PÖH alımında askerlik şartı aranmasın (Fiziki Yeterlilik Belirleyici Etken Olsun)

# Bayan adaylara da polis olma hakkı tanınsın

# Başvurularda sınav şartı aranmasın.

PÖH ALIMLARI İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ VE ÖNERİLERİNİZİ AŞAĞIDA BULUNAN YORUM KISMINDAN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

Yeni PÖH alım ilanı yayımlandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe'yi takipte kalın.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

15 Tem 2017 - 14:13 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Kemal Baranlı - YAŞ şartı ESNETİLSİN ...en önemli madde bu!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:13
07

Büşra KARTAL - Başvuru şartların da bayanlarada öncelik tanınsın 15 temmuzda cinsiyet yaş farkı aranmadan herkes vatanı için meydanlardaydı cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz alımlarda sınav şartı aranmaksızın lise düzeyinden de yapılsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:13
06

rasim - Biz bu vatan icin canini vermeye hazir kisileriz onlisans veya lisans mezunlari zaten pomem den aliniyor biz lise mezunlarina da sans taninsin bizde kutsal meselek icin herseyi yapmaya haziriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:13
04

Can - Bugun lise mezunu bir kisi askerlik cagina gelmis demektir, ki POH bunyesinde askeri egitim fazlasiyla verilmekte askerlik sartinin arananmasi mantik disi 19 donemde oldugu gibi askerlik sarti aranmaksizin lise duzeyinde alim bekliyoruz sayin bakanim sevgiler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:13
01

Samet şahin - En kisa zamanda sinavin acilmasini bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler