2016 KPDK'da Taşeron ve 4/C'liler Gündemdeydi

Taşeron işçilerin kadro beklentileri uzun zamandır karşılıksız kalıyor. 4/C'li personelin durumu da benzer. Peki 2016 KPDK'da neler görüşülmüştü?

2016 KPDK'da Taşeron ve 4/C'liler Gündemdeydi

Taşeron işçilerin kadro beklentileri sürekli bir başka bahara ertelenirken, bugün Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşecek. Geçen sene olduğu gibi bu sene de ilk kez Mart ayında toplanan KPDK'da geçen sene ne konuşulmuştu? Geçen yıl bu sene İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Süleyman Soylu'nun başkanlık ettiği toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplanto salonunda gerçekleşmişti.

Toplantının açılışında 4/C'li ve taşeron işçilerin kadro beklentilerinin yanı sıra sendika temsilcilerinin talepleriyle ilgili toplamda 27 konu görüşülmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taşeron işçilerin özel statülü sözleşmeli personel olarak istihdamına ilişkin 2 hafta içerisinde çalışmaların TBMM'ye iletileceğini dile getirmişti.  Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 4/C'lilerin kadroya alınmasını, Memur-Sen Genel Başkanı'da taşeron işçilerin iş güvencesinin sağlanması ve 4/C'li personelin kadro taleplerini iletmişti.

Fakat aradan geçen bir senelik süreçte ne 1-2 haftaya meclise gelir denilen taşeron meselesi gündeme geldi, ne de 4/C'li personel kadroya alındı. Bu sene yapılacak toplantıda bu konuların tekrar gündeme gelmesi bekleniyor. Taşeron işçiler ve kamudaki 4/C'li personel müjdeli haber bekliyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

28 Mar 2017 - 10:26 - Kamu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

zeki - taşeronlar olarak kimse kusura bakmasın kadro vermeyene oy da vermeyeceğiz bügüne kadar hep verdik güvendik lakin bundan sonra öle olmayacak kadro yoksa oy da yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 10:26
05

TAŞORON - Taşoronun Adını Bırakın Ya Evet Yada Hayır Verilecekse İmzalnsın Verilmiyecekse İnsanları Oyalamayın Artık Bunun Bir Adı Olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 10:26
02

Sevim çalık bandırma - İnşAllah 6 aylık kamulular 10gün içinde tam kadro gelir bekliyoruz refarandumdan önce yoksa yinemi hayal olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 10:26
01

Zekiye - Yeterin artık taşeron olmaktan bıktık kandirilmaktan ezilmekten bıktık artik insan gibi yaşamak isitiyoruz ALLAH büyük ona havale ediyoruz sizleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 10:26


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler