KPSS'siz 70 Bin Kişiye İş Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istihdam seferberliği devam edecek" açıklamasından sonra gözler Türkiye İş Kurumu'na çevrilmişti.  Aralık ayında işe alımların artacağını belirten Erdoğan'ın bu açıklamasının detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istihdam seferberliği devam edecek" açıklamasından sonra gözler Türkiye İş Kurumu'na çevrilmişti.  Aralık ayında işe alımların artacağını belirten Erdoğan'ın bu açıklamasının detayları belli oldu.

Türkiye İş Kurumu tarafından hazırlanan listeler Bakanlıkların il müdürlüklerine tebliğ edildi.

Buna göre, 70 bin kişi Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında istihdam edilecek. Çalışanlar 6 ay boyunca devlet garantisi altında çalışarak maaşlarını devletten alacaklar. Maaşlara ek olarak Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ödemesi de alacak olan işçilerin sigorta primleri de yine devlet tarafından karşılanacak.

TYP kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek olan 70 bin kişi KPSS şartı olmadan, noter huzurunda başvuru yapanlar arasında yapılacak kura ile belirlenecek. 70 bin kişi 81 ilin istihdam ihtiyaçları dikkate alınarak İŞKUR tarafından hazırlanan listelere göre alınacak.

HANGİ KURUMLARA KPSS'SİZ PERSONEL ALINACAK ?

Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Üniversiteler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kaymakamlık, İdare Mahkemeleri Başkanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri işçi alımları yapacak.

İşçiler çevre temizliği, altyapı yenilenmesi, park düzenlemeleri, ağaçlandırma, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi işlerde çalışacak

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatandaşların öncelikle İŞKUR üzerinden başvuru yapması gerekecek. 18 yaşını doldurmuş ve erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olma şartı aranıyor.

İşsiz olmakla beraber, Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR)'a  işsizlik kaydı yaptırması gerekiyor.

18 yaşını tamamlamış olmakla birlikte adayların malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmaları gerekiyor.

Ayrıca açık öğretim harici öğrenci olmamaları, görevlerine başlayacakları tarih itibarıyla da herhangi bir sosyal yardım almıyor olmaları şartı aranacak. Eylül ayında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla; okulların temizliği, bakım ve onarımı için TYP kapsamında 80 bin kişiye iş imkanı sağlamıştı.

PERSONELLER HANGİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILACAK?

İşçiler yukarıda yazan kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıdaki işlerde çalıştırılacak.

Çevre temizliği, Altyapı yenilenmesi, Park düzenlemeleri, Ağaçlandırma, Restorasyon, Tarihî ve kültürel mirasın korunması

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İlanlar önümüzdeki günlerde Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanacak. TYP kapsamında yayımlanacak ilanlara kısa zamanda 100 binden fazla başvuru yapılacağını tahmin ediyoruz. TYP kapsamında ilanlar yayımlandığında haberdar olmak için anında bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Kullandğınız cep telefonunun uygulama mağazasına girip arama bölümüne KPSS CAFE yazıp yükleyebilirsiniz. İOS ve Android işletim sistemleri için iki ayrı uygulamamız mevcuttur. İsterseniz KPSS CAFE facebook ve Twitter hesaplarını takip ederek de gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İOS uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

ANDROİD uygulamamızı indirmek için >>> buraya tıklayınız

Twitter hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız

Facebook hesabımızı takip etmek için >>> buraya tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

30 Kas 2018 - 15:09 - İş-Kur



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Mehmet - Sayın Cumhurbaşkanı bunu düzenlemeler sadece yaraya bantla örtmek gibidir. Kalıcı çözümler üretmek gerekiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 15:09
02

Ahmet - Çevre temizliği nedir? Ne yapar kaç saat çalışır ?kaç kac arası çalışır ?Bununla ilgili bilgi var mı acaba ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 15:09
01

cesaret - Bildigim kadariyla kurum bahcesini temizleme fidan dikme maasi da fazla bir kac ayligina calisiyorsun muracaatlar iskurdan yapiliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Kasım 15:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler