Canan Karatay: "Makarna ve Pirinç Almayın" (Kanser ve Şeker Irsi Değil)

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, diyabet (şeker) ve kanser hastalığı ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Karatay, bilinenin aksine bu hastalıkların genetik değil, yanlış beslenme ve zararlı besinlerden dolayı ortaya çıktığını söyledi. Karatay, bu hastalıklardan doktor kontrolünde kurtulabilineceğinin altını çizdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediği programa katılan Prof. Dr. Canan Karatay, kürsüye geçti ve bir konuşma yaptı.

Programa Karatay'ın yanı sıra İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alev Ofluoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Ayrıca üniversitesinin fuaye alanında Çek ressam ve grafik sanatçısı Mucha'nın 'kadın' konulu eserleri sergilendi.

Konferansın yapılacağı salon yoğun ilgi nedeniyle öğrencilere dar geldi. Bir kısım öğrenci Prof. Dr. Karatay'ı dinlemek amacıyla sahneye kadar taştı. Prof. Dr. Canan Karatay yoğun katılım nedeniyle mutlu olduğunu dile getirdi ve açıklamasını diyabet (şeker) ve kanser hastalığının bilinenin aksine genetik değil, yanlış beslenme ve zararlı besinlerden dolayı ortaya çıktığını söyleyerek başlattı. Karatay, bu hastalıklardan doktor kontrolünde kurtulabilineceğinin altını çizdi.

"Bu hastalıklar 1980'den sonra mantar gibi arttı. Son 20-25 senede artan hastalıklar genetik olur mu? Bu nasıl olur; genler mutasyona uğrarsa olur. Genlerin mutasyona uğraması da 150-200 sene alır" diyen Karatay, bu hastalıkların genetik olmadığını, yanlış yaşam ve beslenme biçiminden kaynaklandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Şeker hastası olunca hayat boyu çekmiyorsunuz. Doktor kontrolünde ilaçlarını bırakan çok şeker hastası var"

ÇOK AŞIRI EKMEK KULLANILIYOR

Türkiye'de çok aşırı ekmek kullandığını vurgulayan Karatay, "2006 yılında Dünya Sağlık Organizasyonu'nun raporu var elimde. Diyor ki; Türkiye'de yılda kişi başına en az 200 kilo ekmek tüketiliyor. Kusura bakmasınlar Türkiye'de en kötü cins ekmek üretiliyor. Ve rapor diyor ki; Türkiye'de ekmek tüketimi azaltılırsa görülen bu hastalıklar yüzde 30 azalır" dedi.

Şekersiz içeceklerin içerisinde zehir olduğunu ve diyabet hastalığına sebebiyet verdiğini kişinin beynini ve kişiliğini bozduğunu öne süren Karatay bu konuda uyarıda bulundu.

MAKARNA VE PİRİNÇ ALMAYIN

Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara pirinç ve makarna pişirmeyin uyarısında bulunan Karatay, pirinç ve makarnanın içerisinde şeker bulunduğunu ve vücuda zarar verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Endüstriyel gıdalar en kötü gıdalardır. Çünkü endüstri sizi beni düşündüğü için üretmiyor neyi düşünüyor; cebini düşünüyor. Böyle düşünün. Doğal bir şeyin ilan edildiğini gördünüz mü? Bir kuzu çıkıp da televizyonda benim etimi yağımı yiyin diyor mu?" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

Daha Fazla Haber