Yurttan Kız Kaçırmıştı, Tutuklandı!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen olay tutuklama kararı ile sonuçlandı.

Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu yurdu olan  Nesibe Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda 4 gün içinde 2 kız öğrenci kaçırılmıştı. 

Tüm yurt öğrencileri isyan etmiş, gece bahçede eylem yapmışlardı. Öğrencilerden bir tanesi "Can güvenliğimiz yok burada. Her zaman olduğu gibi kadın suçlu bulundu. Yurt müdürümüz ’Acaba ne yaptı da kız kaçırıldı?’ dedi. Görevliler üzerine düşeni yapmadı. Şimdi de polisler ’biz sizin için buradayız’ diyorlar. Bir haftada iki kız kaçırıldı. Bu yol hiç tekin değil. Yurt önüne saat başı araç geliecek dediler ama hiçbiri yapılmadı. Bizim bu yurtta can güvenliğimiz yok." açıklaması yapmıştı.

Bunların ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu konu hakkında çok önemli bir açıklama yaptı. Kaçırılma olayında öğrencinin rızası olduğunu söyledi. "Saat 11'den sonra kapıya alkollü bir erkek geliyor. Kız aşağı inmiş güvenlik çıkamayacağını söylüyor. Kız, akrabam çıkmam lazım diyor. Güvenlikçi tartaklanıyor. Kız erkekle dışarı çıkıyor. Durumu emniyete bildirdik. Emniyet hemen ikisi de aldı. İfadesinde kendi isteğiyle dışarı çıktığını söylemiş. Bu nasıl bir kaçırılma hikayesi? ''

Bu sırada kız arkadaşını kaçıran Birol Ç. gözaltına alındı ve mahkeme onu serbest bıraktı. Birol Ç, kız arkadaşını kuru sıkı tabanca ile tehdit ederek kaçırmıştı. Serbest bırakılan zanlı tekrar gözaltına alındı ve bu sefer tutuklandı.

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan kız kaçıran Birol Ç. tutuklu olarak yargılanıyor.

Kpsscafe.com.tr

14 Eki 2016 - 08:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler