YKS-TYT-AYT Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı!..

Gözler sonuçlarda. YKS sonuçları heyecanla bekleniyor. YKS sonuçları henüz açıklanmadı, YKS tercih kılavuzu yayınlandı ve üniversite kontenjanları da belli olmuş oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sayfasında YKS TYT-AYT-YDT sınav sonuçları, ne zaman-hangi tarihte açıklanacak sorusu üniversite sınavına giren adaylar tarafından sorulmaya devam ediliyor.

YKS’de sonuç bekleyişi sürüyor. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu büyük merak konusu. YKS sınavının sonuçları açıklanmadan ÖSYM ön bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzunu yayımladı. İşte YKS sonuç tarihi ve merak edilen detaylar ÖSYM’nin sınav hakkında verdiği bilgiler…

Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı(YKS), geçtiğimiz haftasonu tamamlanmıştı. Öğrenciler sınav sonuçlarını merak ederken ÖSYM’den önemli bir açıklama geldi. Öğrencilerin tercih edebileceği yükseköğretim programları ve kontenjanları içeren güncel bilgilerin yer aldığı klavuz yayınlandı. Haberimizden 2018 YKS klavuzuna erişebilirsiniz.

2018 YKS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZU

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yurt genelinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavının sonuçları, 31 Temmuz 2018 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenebilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler, 07-14 Ağustos tarihlerinde yine AİS üzerinden alınacak.

YKS TERCİH KILAVUZU DETAYLARI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz haftasonu düzenlenen üniversite giriş sınavı YKS sorularını ve cevaplarını yayınladı. Hatırlanacağı üzere üniversite sınav sisteminde bu sene değişiklik yapılmıştı. Geçmiş yıllara nazaran fen bilimleri ve sosyal bilimler sınavları kolay bulunmuştu. Üniversite hayali kuranlar internet üzerinden ÖSYM aday işlemleri sistemine giriş yaparak 2018 AYT, TYT, YDT sorularına ve cevaplarına bakmak, puanlarını tahmin etmek istiyor. YKS sonuçlarının ise 31 Temmuz’da açıklanması bekleniyor.

16 Tem 2018 - 09:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler