Yılmaz; ''Türkiye uçurumun kenarından döndü' diyorlar''

Adnan Menderes Üniversitesi 2016 - 2017 akademik yıl açılış törenine katılan İsmet Yılmaz gündeme ilişkin konularda açıklamalar yaptı.

İsmet Yılmaz, eğitim düzeyimiz hakkında ve FETÖ darbe giirilimi hakkında önemli çıklamalarda bulundu.

İsmet Yılmaz FETÖ darbe girişiminde halkın tutumu hakkında "Bir milletin kanıyla canıyla tanka, topa, tüfeğe, uçağa, helikoptere karşı yazdığı bu şanlı destanın mutlaka gelecek nesillere aktarılması lazım"  ifadelerini kullandı.

İsmet Yılmaz, Türk milletinin geçirdiği zorlu dönemde darbe girişimine karşı duran Türk Milleti ile gurur duyduğunu açıkladı.

Yılmaz,''Alman Dışişleri Bakanı 'Türkiye uçurumun kenarından döndü' diyor. Allah göstermesin uçurumdan düşseydi tek parça halinde tutabilmek imkansız olurdu. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi ordu içinde de örgütlenmiş bir ihanet cuntası, millete ait olan tankları, helikopterleri, uçakları, silahları gasbederek halka ve halkın temsilcilerinin olduğu kurumlara yöneltti. Millet hakkına, hukukuna ve iradesine sahip çıktı. Evlatlarının geleceği için aydınlık bir Türkiye için can pahasına ülkesine ve vatanına sahip çıktı. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Ve öyle bir milletin ferdi olmaktan dolayı her birimiz ne kadar gurur duysak yeridir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkemizin eğitim durumu hakkında olumlu yorumlarda bulunan Yılmaz, eğitime çok fazla harcama yapıldığına vurgu yaptı. "OECD'nin yeni raporu yayınlandı. Bu rapora göre OECD ülkeleri gayri milli hasılalarının yüzde 5,2'sini eğitime ayırmaktadırlar. Türkiye'de bu oran, geçen yılki harcamalarımız dikkate alındığında yüzde 5, 2017 bütçesinde 5,1'e yükseldi. Yani OECD'nin gayri safi milli hasılasında ayırdığı ortalama pay kadar Türkiye'de milli eğitime pay harcamaktadır. Yüksek öğretimde öğrenci başına 10 bin 637 dolar harcamaktayız. Bu miktar, ilköğretimde kişi başına harcanan miktarın 3 katıdır. 2008-2013 arasında eğitime oransal olarak OECD ülkeleri arasında en çok pay ayıran ülke Türkiye'dir." diyerek OECD'nin yeni raporu hakkında bilgilendirme yaptı.

Kpsscafe.com.tr

28 Eki 2016 - 17:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler