Yeni PÖH Alım İlanını Bekleyen Adayları Üzen Gelişme !

Yeni dönem polis özel harekat alımı için geri sayım devam ederken başvuru şartlarının esnetilmesini isteyen adayları üzen bir gelişme yaşandı. Bugün yayımlanan yönetmeliklerle POMEM ve PMYO polis alımları yönetmeliği değişti. Ancak PÖH alımı hakkında herhangi bir değişikliğe yer verilmedi.

Yeni dönem polis özel harekat alımında başvuru şartlarının esnetilmesini bekleyen adayları üzecek bir gelişme yaşandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan iki yönetmellik değişikliği ile POMEM ve PMYO polis alımı alımlarında bazı değişiklikler yapıldı. 20 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarda PÖH alımına değişikliklere yer verilmedi. Binlerce aday ise yeni dönem polis özel harekat alımında başvuru şartlarının esnetilmesini istiyordu.

Başvuru Şartları Nasıl Olacak?

Yeni dönem polis özel harekat alımlarında başvuru şartları hala değişmedi. Başvuru şartlarının değişmemesi, şartların esnetilmesi isteyen adaylar, yetkililere sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden yoğun şekilde mesaj atmıştı. Ancak bugün yapılan açıklamada PMYO ve POMEM başvuru şartlarında değişikliklere yer verildi.

POMEM'lere polis alımında yapılan değişiklik ile daha önceden sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM'lere artık önlisans mezunları da başvuruda bulunabilecek.

PÖH Alımı Olacak mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarfından geçtiğimiz gün yayımlanan dökümanda yer alan ifadelere göre, gönüllülük esasına göre seçilmiş nitelikli personel alımlarının devam edeceğine yer verildi. 2017 yılında 14.297 olan personel sayısının 2018 yılında 25 bine çıkartılmasının planlandığı belirtildi. Bu şekilde özel harekat birimlerinde görevli polis sayısı 10.703 arttırılacak. Bu da 2018 yılında en az 10 bin özel harekat polisi (PÖH) alımı yapılacağını gösteriyor.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

PÖH alımı için henüzbir tarih yok. Yetkililerden de bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak alımların 1,5-2 ay içinde yapılması bekleniyor.

PÖH Alım İlanı yayımlandığı Anda Haberdar Olmak İçin;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  | Ankara - ÖZEL HABER

20 Oca 2018 - 11:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Muhammed - Pöh alimlari baslasin asrtik lise mezunu kpps sartsiz askerlik sartsiz olsun artik ve baslasin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:52
06

Ömer - Neden sürekli gönüllü insanların arzuladiklarının hep zıttınıı yapıyorlar Allah'a havale ediyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:52
05

Yasin - Vermesinler arkadaş vermesinler zaten milletin istekletini takan yok ama ALLAH büyüktür ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:52
04

seyhan - Valla artik tarihi belirleyin yoksa kalpten gidecem 10 yıldır bu günleri bekliyurum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:52
03

Suleyman - Zaten herseyi is isten gecince yapiyorlar poh sartlarinida 5 sene sonra degistirirler. Yasimiz gecince degisiklik yaparlar size zahmet bari bu seneki alim yapilcak olan bekcilikte yasi esnetsinler sesimizi duyurun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ocak 11:52


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler