Yargıtay Başkanı Cirit; ''Daha Adaletli Bir Dünya...''

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, önemli açıklamalarda bulundu. Daha adaletli bir dünya için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yargıtay Başkanı Cirit, "Adli İşbirliğinin Geliştirilmesi Yargı İşleyişinin Hızlandırılması ve Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları" teması ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'ne katıldı. 

Cirit, ülkede adalet olmaz ise, o ülkenin batacağının kesin olduğunu böyle anlattı;

"Bu kongredeki sunumların ve çıktıların dünyaya yarar sağlamasını diliyorum. Adalet, bir kutup yıldızı gibidir. Her türlü mekanizma ve müessesenin bu kutup yıldızının çevresinde oluşması gerektiğine inanıyoruz. Adalet, devletin bekası, varlığıyla doğrudan ilintilidir. Adalet hükmediyorsa o devletin varlığı ve bekası devamlı olur. Ancak orada zulüm hakimse o devletin yok olması, batması muhakkaktır."

Suriyeli vatandaşlar hakkında "Savaştan kaçanların, can kaygısı peşine düşenlerin bir sığınağının olmasını düşünüyoruz. Tarih boyunca da böyle yaptık. Tarihte de hep ezilen ve mağdurların yanında yer almaya çalıştık. Bugün de bunu yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz. Daha yaşanılır bir dünya, daha adaletli bir dünya için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda hiç kimsenin kuşku duymamasını istiyoruz." dedi.

Rüştü Cirit Türkiye'de adaleti sağlayacaklarını böyle dile getirdi;

''Türkiye gerçek anlamda insan hakları, demokrasi ve adalet üzerinde oldukça önemli başarılar sağlamıştır. Daha yaşanılır bir dünya, daha adaletli bir dünya için elimizden geleni yapacağız."

Kpsscafe.com.tr

19 Eki 2016 - 16:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler