Valilikten Kimlik Kartı Açıklaması! Çipli Kimlik Hakkında Herşey

İstanbul Valiliği'nden 19 Ocak 2017 tarihinde yeni kimlik kartına dair bir açıklama yapıldı. Açıklama kapsamında yeni kimlik kartları hakkında bilgi verilirken eski kimliklerin geçerlilik süresine dair bilgi verildi.

2017 yılının ilk gününden beri geçerlilik kazanan ve başvuruları başlayan yeni çipli kimlik kartlarına dair vatandaşları aklı karışık.

Biz KPSS CAFE olarak çipli kimlik kartları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Valiliğin açıklaması kapsamında yenileri alınana kadar eski kimliklerin geçerliliği sürecek.

GEREKLİ BELGELER; 

Yeni Çipli Kimlik kartlarının dağıtımı Türkiye Genelinde 2 Ocak 2017 tarihinde başladı. Bu kimlik kartları 10 yıl boyunca geçerli olacak. Yeni Çipli Kimlik kartlarının fiyatı 15 TL olarak belirlendi. Vatandaştan istenen belgeler; Nüfus cüzdanı, varsa uluslar arası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, basın kartı, muhtar tarafından hazırlanmış talep belgesi ile biyometrik fotoğraf olarak sıralanıyor.

İstanbul Valiliği bu açıklamada bulundu; "Bu kapsamda nüfus cüzdanının kaybolmuş, tahrifata uğramış ve kullanılamaz duruma gelmiş olması halleri dışında, mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları ve geçici kimlik belgeleri, yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerlidir. Ayrıca İçişleri Bakanlığının 09.01.2017 tarih ve 4750 sayılı yazıları ile uygulamanın bu doğrultuda yapılması, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmiştir."

Yeni Kimlik Kartına Geçen Vatandaş Sayısı Belli Oldu. Yeni çipli kimlik kartını 214 bin 655 kişinin aldığı açıklandı. Çipli kimlik kartları hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen TIKLAYINIZ.

Konu hakkında sormak istediğiniz tüm sorular için lütfen TIKLAYINIZ.

KPSSCAFE.COM.TR|ANKARA

19 Oca 2017 - 21:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler