Vali Şahin Açıkladı! 2 Nisan İtibariyle Uymayana Ağır Ceza Yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde kazalarla gündeme gelen hafriyat kamyonlarının daha etkin denetlenmesine yönelik Araç Takip Sistemi projesini hayata geçirdi.

Projeyi duyuran İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, sisteme dahil olmayan araçlara ağır cezalar verileceğini, son tarihin 2 Nisan 2018 olduğunu açıkladı.  Vali Vasip Şahin, "Mevcut hafriyatın nakledilmesi noktasında önemli ihtiyaçları gideriyorlar. Tabii bunun bir düzen içerisinde, öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlandığı kurallar dahilinde yapılması lazım. Zaman zaman olumsuz örneklerle karşılaşıyoruz.Bazı ilçelerimizde can kaybına varan trafik kazaları ile karşılaşılıyordu. Bunları incelediğimizde genellikle hafriyat şartlarına uyulmadığı soncu ile karşılaşıyoruz. Bunun üzerine belediyemiz ve ilgili birimlerimiz bir araya geldik. Ortak bir çaba sarf etmeye karar verdik. Belediyemizin kurduğu araç takip sistemi sayesinde bizim denetimlerimiz de daha etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.  

2017 yılında 110 bin hafriyat kamyonunun denetlendiğini kurallara uymayan araçlara 13 milyon TL ceza yazıldığını söyleyen Şahin, 600 aracın trafikten men edildiğini söyledi.  

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal da ATS'ye değinerek, "ATS dediğimiz araç takip sistemi ile araçlar direk izlenecek. Ancak bunun başlangıcında ilçe belediyesi bu sistemi olmayan araca hafriyat izni vermeyecek. Yine büyükşehir olarak döküm sahalarında bu sisteme dahil olmayan hiçbir araca döküm yeri göstermiyoruz. Sisteme dahil olmayan hiçbir kamyon trafikte hafriyat taşıyamayacak. Bu sistemde aracın ne kadar yük aldığı belirlenebiliyor, güzergahı tespit edilebiliyor. Belediyece verilen güzergah dışına çıkmışsa bu tespit ediliyor ki bu vatandaşı mağdur eden en önemli konu. Ondan önemlisi trafikte hız sınırını geçip geçmediği tespit edilebiliyor. Bu sisteme dahil edilen araçlarda kontrol mekanizması kurulmuş oluyor" dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

19 Mar 2018 - 21:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler