TPF Başkanı Açıkladı! Naylon Poşetler Tarihe Karışıyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı tarafından yapılan açıklama dahilinde naylon poşetlerin bir seneden az ömrü kaldı. Günlük hayatta kullanılıp atılan ve yüzyıllarca doğaya zarar veren naylon poşetlerin yerini bakın neler alacak...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından yapılan açıklama ile market sektörü ve alışveriş sektöründe yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Bu hususta doğaya yüzyıllar boyunca zarar veren ve asla yok olmayan naylon poşetler hakkında karar verildi. 1 Ocak 2018'de naylon poşetler tarihe karışacak.

Bahsettiğimiz tarihten itibaren naylon poşetlerin marketlerde ve giyim, ayakkabı gibi tüm mağazalarda yasaklanacağı açıklandı. Naylon poşetlerin yerine ise, kağıt torbalar, bez çantalar ve file torbalar marketlerde müşterilere verilecek. Naylon poşetler ise ücretli olacak.

Geçtiğimiz gün farkındalık yaratmak amacı ile yayımladığımız foto galerimiz kapsamında sizlere naylon poşetler hakkında bilgiler vermiş, yüzyıllar boyunca yok olmadığını, hayvanlara ve insanlara binlerce zararı olduğunu açıklamıştık. Ardından gelen açıklama ise doğayı, sosyal hayatı ve hayvanları korumak adına tüm vatandaşları çok sevindirdi. Bahsi geçen naylon poşet hakkındaki foto galeri için lütfen TIKLAYINIZ.

TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, konu hakkında "Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz. Geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası hediye edeceğiz. Avrupa'da yasak olduğu için müşteriler alışverişe gelirken alacakları ürünleri koyacakları file veya kaplarla geliyor." açıklamasında bulundu.

Gündem haberleri için KPSS CAFE'yi takip edebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız kolay erişim imkanları olan;

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız 

android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

29 Mar 2017 - 22:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler