Terör Örgütü DAEŞ'den Referandum Tehdidi

Terör örgütü DAEŞ'in sempatizanlarına eylem çağrıları sürüyor. Referandumda oy kullanacak olan vatandaşlara yönelik eylem yapılmasını isteyen terör örgütünün yeni eylem hazırlığı içerisinde olduğu öne sürülüyor.

Son Dakika: Terör Örgütü DAEŞ'den Referandum Tehditi 

Terör örgütü DAEŞ , referandum sonrası kutlama ve protesto etkinliklerine yönelik eylem arayışına girdi.  Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş sonrasında başlayan otorite boşluğu ile ortaya çıkan ve dünya üzerinde terör eylemleriyle büyük tepkiler çeken DAEŞ,  Anayasa Değişikliği Referandumunda örgüt üyelerine çağrıda bulunmuş ve seçimleri terörize etmelerini istemişti.

Siyasi liderleri ve seçimde oy kullanan herkesi öldürmeyle tehdit eden DAEŞ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Tüm müvahhid kardeşlerimizden, Allah’ın hükmetme özelliğinin Allah’tan alınıp tağut (Allah'ın hükmettikleri ile hükmetmeyen bütün egemen kişi kurum ve ideolojiler) milletvekillerine verildiği, Allah’ın dışında rablerin seçildiği ve Allah’ın anayasasını dışında başka anayasalar tercih edildiği tüm oy kullanma mekanlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın, ateşe verin. Yeryüzünde din tamamen Allah’ın oluncaya kadar kafirleri her şirk mabetlerinde yakalayın ve öldürün" şeklinde bir çağrıda bulunmuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre , DAEŞ'in bu tehditi sonucunda güvenlik birimlerinin harekete geçtiği ve Türkiye genelinde bir çok operasyon yapıldığı biliniyordu. İstihbarat birimleri, refearandum ile ilgili açıkca eylem talimatları veren terör örgütünün , referandum sonrasında da eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde bilgi aldı ve bu yönde ülke genelindeki güvenlik birimlerini uyardı.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 Nis 2017 - 11:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler