"Taşeron Devlet İçin Karlıdır"

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "70 bin civarında taşeron emekçinin kadro kapsamı dışında tutulmasından dolayı bu başarı taçlandırılamadı” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "70 bin civarında taşeron emekçinin kadro kapsamı dışında tutulmasından dolayı bu başarı taçlandırılamadı” ifadelerini kullandı.
 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü, İller Bankası AŞ TRT Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri, Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, TCDD, Merkez Bankası, Sümer Holding AŞ Devlet Malzeme Ofisi, Et ve Süt Kurumu, Türkiye Petrolleri, Türkiye Elektrik ve Taahhüt AŞ ve PTT başmüdürlükleri başta olmak üzere KİT’lerde çalışan işyeri sendika temsilcileriyle buluştu.

Taşeron konusunda gelinen noktayı uluslararası bir başarı olarak nitelendiren Mahmut Arslan, 1 milyona yakın taşeron emekçiye kadro verilirken 70 bin civarında emekçinin kapsam dışında tutulmasının bu başarıyı gölgelediğini ifade etti. Mahmut Arslan, “Taşerona kadro hem uluslararası bir başarı hem de Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı reformudur. Ancak 70 bin civarında taşeron emekçinin kadro kapsamında tutulmasından dolayı bu başarı taçlandırılamadı” ifadelerini kullandı.

"KADRO, DEVLET İÇİN KÂRLIDIR"

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT)’lerde çalışan taşeron emekçilere kadro verilmesinin kamu iktisadi teşebbüslerine ekstra bir maliyetinin olmayacağını, aksine daha kârlı bir ekonomik tablonun oluşacağını belirten Mahmut Arslan, “Devlet taşeron şirkete kâr payı ve KDV ödüyor. Kadro verilirse bu ve benzeri ödemeler devletin kasasında kalacaktır. Kadro devlet için kârlı uygulamadır” değerlendirmesinde bulundu.

Kadro alamayan emekçilerin sendikalara dağılımına göre, Hak-İş üyesi 40 bin emekçinin bulunduğunu belirten Mahmut Arslan, “Taşeron mücadelesini biz başlattık. Hak-İş olarak hakkaniyetli ve adaletli olmak durumundayız. Bu arkadaşlarımızı gözetmezsek hak da, adalet de zarar görür. Bu arkadaşlarımız için de kadro mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bizim dışımızda kimsenin sesi çıkmıyor. Bu işi bizim yapmamız lazım. KİT’lerde çalışan arkadaşlarımın hak ve hukukunu başkalarının insafına bırakamayız. Biz herkese kadro istiyoruz. Aksi bir durum ayrımcılıktır” ifadelerini kullandı.

ZAMLAR İÇİN İMZA KAMPANYASI

Taşerondan kadroya geçen ve kadro kapsamı dışında kalan emekçilerin ücret artışlarının enflasyonun altında olmayacak şekilde yapılması için bir imza kampanyası başlattıkları bilgisini de paylaşan Arslan, “2016’da YHK ile artış oranları belirlendiği zaman enflasyon oranları düşüktü. Yüzde 4+4 artış öngörülmüştü. Ama şimdi TÜFE yüzde 20,30, ÜFE yüzde 33,64’tür. Dolayısıyla ücretlerde yeniden bir düzenleme yapılması gerekiyor. Enflasyona karşı ücretlerimizi korumak için bütün arkadaşlarımız dilekçeleri imzalayıp göndermelidir. Bu risksiz bir görevdir. Mücadeleyi birlikte yapalım” şeklinde konuştu.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

15 Oca 2019 - 11:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Emre tunga - Başlığı yanlış atmışsın adam kadro devlet için karlıdır diyor carpitmayin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:49
04

iller bankası - iller bankası taşerona kadro.lütfen bizi de dile getirin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:49
02

iller bankası - iller bankası taşerona kadro.bu kurum halen taşeronda çalışıyor.hak iş ,Türk iş bizi de dile getirin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:49
01

İlbank - Herşeyimiz kamu. Vatandaşla işimiz yok. Aslında taşeron şirketlese işimiz yok 20 yıldır şirketler değişiyor sadece maaş şirketten hala kadro alamadık. Şirketin karının 2 katı bankaya kalsın yeterki kadrolu olalım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ocak 11:49


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler