Tarım Kredi Personel Alımında Torpil İddiaları İstifa Getirdi

Tarım Kredi Kooperatifi yine ilginç bir haberle gündeme geldi! Tarım Kredi Kooperatifine bağlı şirkette nitelikli iki personelin işten çıkarılıp yerine nişanlı bir çiftin alınmaya çalışması istifa getirdi.

Tarım Kredi Personel Alımında Torpil İddiaları İstifa Getirdi 

Tarım Kredi Kooperatifi zaman zaman çeşitli konularla gündeme geliyor. Daha önce genel müdürün aldığı 100 Bin TL civarındaki maaşla gündeme gelen ve uzun bir süre konuşulan kurum şimdi de bir istifayla gündeme geldi.  Bilindiği üzere 17 bölge birliğine 500 personel alımına hazırlanan kuruluş, ziraat mühendisi, kooperatif görevlisi ve müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

Personel alımı devam ederken, Bulgaristandaki şirketine genel müdürün talimatı ile çalışan iki kişinin işten çıkartılarak, yerlerine şahsın yakını olan nişanlı bir çiftin işe alınmak istenmesi tartışmalara neden oldu. Şirketin İcra Kurulu Üyesi Ekrem Erarslan yönetime sert bir dilekçe yazarak istifasını sundu. Tarım Kredi Kooperatifi sınavla personel alımı yaparken, bağlı şirketler hiç bir sınav ytapmadan genel müdür ya da şirket yönetim kararıyla istenildi kadar personel alımı yapabiliyor.

Erarslan istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi , "15 Mart 2015 tarihinden bu yana görev yaptığım, 2016 yılında çalışma arkadaşlarımızla kara geçirdiğimiz ve 2017 ilk üç ayı itibariyle yıllık kar hedefini aşmış olduğumuz Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu Trakya Dış Ticaret A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeliğinden ve icra kurul üyeliğinden; şirkette ihtiyaç olmadığı, şirketin işleyişine ve mali yapısına sıkıntı vereceği halde, şirketin iş alanı ile ilgisi olmayan nişanlı bir çiftin, şirkette uzun zamandan beri çalışan yetkin ve yeterli iki personelin yerine koşullara göre yüksek ücretle işe alınmasını çalıştığım kuruma ve çalışan diğer personele karşı haksız bir tutum olarak gördüğümden, bu durumun sahip olduğum değerlere, hayatım boyunca mücadele ettiğim davanın prensiplerine aykırı bulduğumdan ve bu hakkaniyete aykırı yanlış tutumun görev yaptığım şirkette uyarılarıma rağmen ısrarla sürdürülmesine ortak olmak istemediğimden, şahsımın ücret ve imkanları artırılmasına, kişisel hiçbir sorunun olmamasına rağmen, değerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum."

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 May 2017 - 09:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

06

korhan - torpilin kralı oluyor hem de yaş şartına uymadan personel alındığını bile duydum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:40
04

Neve - Helal olsun kalmadı böyle degerlerine sadık insanlar. Hukumette de bürokraside de heryerde birkac tane adam gibi adam olsa, bu devran böyle yurumezdi. Herkes al gülüm ver gülüm simdi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:40
03

alibaba - işe gitme ,mesaiye gitme yat işten atılınca torpil var de yemezler ,gıda şirketini batıranlar kim.onu açıklasın istifa eden şahıs

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:40
02

Ese - 35 yaş siniri varken tarım kredi şimdi 30 yaş alım yapacağını belirtiyor bu ne oluyor tabi torpilin alasi olur insan hakları 35 diyor,onlar neden 30 seçiyor onu aciklasnlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:40


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler