Suriyeliler hakkında doğru bilinen yanlışlar

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Medya ve İletişim Çalıştayı'nda, Suriyeliler hakkında doğru bilinen yanlışlar sıralandı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Medya ve İletişim Çalıştayı'nda, Suriyeliler hakkında doğru bilinen  yanlışlar sıralandı.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Medya ve İletişim Çalıştayı'nda, Türkiye'deki Suriyeliler hakkında, 'TOKİ'den bedava ev', 'devletten maaş', 'telefon faturalarının ödenmesi', 'sınavsız üniversite', 'oy kullanma' ve 'devlet memuru olarak işe alınma' gibi doğru bilinen birçok yanlış olduğu ancak bunların kesinlikle doğru olmadığına dikkat çekildi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Çalıştayda yapılan sunumlarda, Suriyelilerle ilgili medya ve sosyal medyada doğru bilinen yanlışlar da değerlendirmeye alındı. Asılsız olduğu belirtilen bu yanlışlar ise şöyle sıralandı:

"Suriyelilerin telefon faturasını devlet ödemiyor. Ankesörlü telefonlarda kullanılmak için dağıtılacak kartlar, geri gönderme merkezlerinde sınırdışı edilecek yabancılar için kullanılıyor. Suriyeliler devletten kesinlikle maaş almıyor. Kızılaykart ile yapılan yardımların gideri Avrupa Birliği üye ülkeler tarafından karşılanıyor. Suriyelilerin istediği üniversiteye sınavsız girdiği doğru değil. ABD vatandaşı bir öğrenci Türkiye'de hangi haklara sahipse Suriyeli öğrenci de aynı haklara sahip. Suriyelilerin devlet memuru olarak işe alındıkları da doğru değil. 657 sayılı Devlet Memurları kanununda devlet memuru olmanın ilk şartı Türk vatandaşı olmaktır. Yabancıların memur olma hakkı yoktur. TOKİ'den bedava ev verilmesi de doğru değildir. TOKİ'den ev sahibi olmanın da ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Seçimlerde Suriyelilerin oy kullanması için şart Türkiye vatandaşı olmaktır ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan hiç kimse oy kullanamaz." ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Kas 2018 - 15:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Xxx - Hastanedeki doktorlar neden suriyeli o zaman hepsi kazanıp mı girdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
07

Gökdeniz Burak - Zaten çoğununu T.C vatandaşı yapmadılar mı ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
06

Enes - Suleyman soylu kac kisinin oy kullandigini acikladi gecen gunlerde su an sadece provoke ediyorsunuz olayi su yorum sahipleri !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
05

Özkan - Vatandaşlık veriliyor o zaman.bakın siz bile öyle diyorsun vatandaş olamaz diyemiyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
04

Gul - Ama vatandaşlık hakkı veriliyor verildi hepside olur yanlış değil ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
03

Türk genci - Bunlar madem yanlış doğrusunu anlatın o zaman kendi gözümüze mi size mi inananlım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16
02

Eski akpartili - Sırf şu suriyeliler yüzünden akparti kaybettiği oyun farkındamı Acep?suriyede savaş bitti.defolup gitsinler.bıktım şu suriyelilerin gündemi meşgul etmesinden yaa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:16


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler