Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tüm Türkiye'nin Beklediği Rakamı Açıkladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan uzun zamandır beklenen açıklama geldi. Milyonlarca vatandaşın beklediği o rakam sonunda açıklandı. SGK uzun bir açıklamada bulundu. Tamamı haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tüm Türkiye'nin Beklediği Rakamı Açıkladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu daha önce bu konudan bir duyuruda bulunmuş, haberi kamuoyunun erişimine açmıştı. 22 Mart 2017 tarihinde ise beklenen açıklama yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu,  8 Ocak 2017 de, ilgili kanunda yapılan güncellemeler ile beraber 7 Ocak 2015 den önce maaş bağlanan memurlara 30 yılın üzerindeki hizmetleri karşılığında da emekli ikramiyesi ödeneceği duyurulmuştu. Yeni yapılan açıklamada ise, memurların emeklilik ikramiyelerinin en fazla 30 yıl üzerinden hesaplandığının üzerine basarak belirtti ve uzun bir açıklamada bulundu.

Açıklamada tazminatların alınması işleminin 21 Mart 2017 tarihinden itibaren olabileceği de açıklandı. ''ödemelerini 21 Mart 2017 tarihinden itibaren maaşlarını almakta oldukları banka şubelerindeki hesaplarından tahsil edebileceklerdir" SGK'nın açıklamasının tamamı altta yer alıyor. En son paragrafta ise belirttiğimiz rakam açıklanıyor. Emekliler kendi çalışma senelerine, emekli oldukları yıllara ve maaşlarına göre bu tutarı hesaplayabilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklaması bu şekilde oldu;

"Düzenlemenin yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017 tarihinden önce ve 17 Mart 2017 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan başvuruların incelenmesi sonucu; 30 yıl üzeri hizmetleri için yapılan ikramiye ödemeleri emeklilerin bankalardaki hesaplarına gönderildi. Emekli ve hak sahipleri, emekli ikramiyesi ödemelerini 21 Mart 2017 tarihinden itibaren maaşlarını almakta oldukları banka şubelerindeki hesaplarından tahsil edebileceklerdir.

Bu kapsamda olan ve açmış olduğu davanın hangi aşamada olduğu veya sigortalı hizmetleri ile birlikte hizmeti 30 yıldan fazla olanların sigortalı hizmet sürelerinin tetkiki, gibi nedenlerle işlemleri devam edenlere, inceleme sonuçlarına göre ödemeler yapılmaya devam edecektir. Bu nedenle de başvuruda bulunmuş olanlardan incelemeleri devam edenlerin ayrıca bir talepte bulunmalarına gerek bulunmamaktadır.

Emekli olunduğu tarihte geçerli olan katsayılara göre 1 tam yıl için hesaplanan emekli ikramiyesi tutarı ekli tabloda gösterilmiştir. Ancak, her tam hizmet yılı için ödenecek ikramiye tutarının bir yıllık tutarı 50 Türk lirasının, ödenecek toplam ikramiye tutarı ise 100 Türk lirasının altında olamayacak şekilde emekli ikramiyeleri ödenecektir. Buna göre, 1994 yılı Mart ayı içerisinde emekli olan ve 37 yıl 9 aylık hizmeti üzerinden emekli aylığı bağlanan bir şube müdürüne (7) tam hizmet yılı karşılığında ödenecek emekli ikramiyesi, emekli olduğu tarihteki katsayılara göre 70,77 TL (10,11 x 7) olmakla birlikte, her yılına ödenecek ikramiye 50 TL'den az olmayacağından emeklimize ödenecek ikramiye tutarı 350 TL olacaktır.

Diğer taraftan, 2006 yılı Eylül ayında emekli aylığı bağlanan aynı durumdaki emeklimize ödenecek emekli ikramiyesi ise 7.317,17 TL (1.045,31 x 7) tutarında olacaktır. İkramiye tutarının üst sınırı 7 bin 500 lira olarak belirlenmiş olup, 7 bin 500 Türk Lirası üzerindeki tutar ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte 2018 yılı Mart ayı içerisinde ödenecektir. Emekli ve hak sahipleri, ödeme bilgileri ile ikramiyeye esas alınan hizmet bilgilerini www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir"

KPSS CAFE haber sitesi'ni takip etmeye devam ediniz. Sizler için hazırladığımız kolay erişim imkanları olan;

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   

En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız 

android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

23 Mar 2017 - 01:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler