Son Dakika: Türk ve Yunan Askerleri Arasında Gerginlik!

Son Dakika Gelişmesi! Türk ve Yunan askerleri arasındaki kardak gerilimi devam ediyor. Yunan sahil güvenlik botları karasularımızı ihlal etti.

Son Dakika: Türk ve Yunan Askerleri Arasında Gerginlik!

Kardak kayalıklarındaki gerilim son zamanlarda had safhaya çıktı. Yunan askerlerinin Türk askerlerini telsiz ananslarıyla taciz ettiği ortaya çıktı. Muğla'nın modrum ilçesi açıklarında yer alan kardak kayalıklarında Türk karasularını ihlal eden yunan botu Türk Deniz Kuvvetlerince geri gönderilirken, iki ülkenin sahil güvenliği arasında da hareketli anlar yaşandı. 3 saat süren ve kameralarca da kaydedildiği öğrenilen anlarda Yunan sahil güvenlik botlarının Türk sahil güvenlik botlarını taciz ettiği öğrenildi.

Bodrum açıklarındaki Türkiye Karasularını ihlal eden Yunan botundan , Türk Sahil Botlarına "Yunan Karasularındasınız burayı terk edin" şeklinde sözlü tacizlerde bulunulduğu öğrenildi. Türk Sahil Güvenlik ekipleriyse ilgili bölgenin Türkiye'ye ait karasuları olduğu hatırlatıldı ve sınır ihlalinin sonlandırılması yönünde uyarılarda bulunuldu.  Yunan Sahil Güvenlik Botu bir süre sonra gerisin geriye giderken, bölgede son zamanlarda yaşanan gerilim de had safhaya ulaştı. Geçtiğimiz haftalarda Yunan Özel Kuvvetleri tahrik amaçlı hava tatbikatı düzenlemişti.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Şub 2017 - 16:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet pekdemir - Savaş yanlısı bir ordu millet değiliz lakin bizi ihlal edenelerede ders vermek Allah'ın izni ile boynumuzun borcu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 16:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler