Son Dakika: OHAL Yeniden Uzatıldı-İşte OHAL'in Sona Ereceği Tarih

Olağanüstü Hal durumu 3 ay daha uzatıldı. Peki yeniden uzatılan OHAL ne zaman sona erecek? İşte OHAL hakkında son bilgiler ve Meclis Genel Kurulundaki tartışmalar.

OHAL 3 ay daha uzatıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında21 Temmuz 2016 gecesi ülke genelinde ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) durumu, dün Meclis’te tartışmalı oturumda beşinci kez uzatıldı. Bu kararla OHAL uygulaması, 19 Ekim Perşembe saat 01.00’den geçerli olmak üzere 19 Ocak gece yarısına kadar toplamda en az 18 ay boyunca devam edecek.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 15 ay sonra neden OHAL’in devamına gerek görüldüğüyle ilgili, “Beklediğimiz neticeleri tam olarak ortaya koyma imkanı hasıl olmamıştır” dedi. “ByLock listesi” ve FETÖ’yle mücadele destek konusunda tartışmalar ve arbede yaşanan görüşmelerde yeni TBMM İçtüzüğü’nün “kınama” hükümlerinin uygulanma talebi krize neden oldu.

Tartışma Çıktı

TBMM Genel Kurul’da AK Parti grubu adına Başbakanlık tezkeresini savunan İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP’liler arasında sert bir tartışma yaşandı. Dağ, kendisine laf atan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a, “Siz hiç konuşmayın Sayın Tanal. ByLock’ta hakkınızda neler yazıldığını hep beraber okuduk. FETÖ yapılanmasıyla nasıl bir ilişki içinde olduğunuzu artık cümle alem duydu” karşılığını verdi. Bunun üzerine CHP’liler, “ByLock listelerini niye açıklamıyorsunuz?” diye seslenirken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan “Ula ‘Fetullah Hoca Efendi’ diye yalvar yakardınız. Demek ki ByLock’çusun sen” diye bağırdı. Dağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na da “Sezgin bey sen de aynısın hiç karıştırma. Zaman gazetesinde yaptığınız şeyler burada” dedi. Tanrıkulu da “Terbiyeli ol, utanmaz. Ne demek sen de aynısın” diye bağırdı.

Bozdağ'dan açıklama

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da OHAL’in uzatılma gerekçesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bizim amacımız vatandaşa değil, devleti yöneten hükümete ve terörle etkin mücadeleyle görevli kamu kurum ve kuruluşlara ve burada görev yapanlara OHAL ilan etmektir. Dedik ki ‘İnşallah 3 aydan sonra bunu uzatma gereği duymayız.’ Ancak gelinen noktada 3 ay içerisinde bu terör örgütüyle mücadele ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusunda beklediğimiz neticeleri tam olarak ortaya koyma imkanı hasıl olmamıştır. Çünkü FETÖ terör örgütünün yapısı, gizliliği, takiyeyi esas alması, çalışma yöntemlerinin bu örgütle mücadeleyi zorlaştırıyor olması, bütün terör örgütleriyle mücadelede alınan kararların hızlı, kararlı ve etkin bir şekilde uygulamaya konulması, karşı karşıya olduğumuz sorunların çetrefilliği, demokratik bir ortamın ve büyük reformların yapılması, Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin ülkemize ve ulusal güvenliğimize yönelik içerdiği risk ve tehditlerin varlığı, başlatılan çalışmaların tamamlanabilmesi maksadıyla OHAL’in uzatılması kararlaştırılmıştır. Ne zamana kadar devam edecektir? Bu mücadele başarıya ulaşana kadar devam edecektir. Türkiye’nin ihtiyacı, OHAL gereklilikleri varlığını sürdürdüğü sürece bu devam edecektir. OHAL’i gerekli kılan şartlar ortadan kalktığı zaman da elbette bu ortadan kaldırılacaktır. OHAL bir zorbalık düzeni değildir, OHAL anayasal bir hukuk düzenidir. Olan hukuku zorbalık olarak nitelemek doğru kabul edilemez. Herkes temel hak ve hürriyetlerini özgür bir şekilde kullanmaktadır. Her gün terör saldırısı oluyor. Bunlara karşı devlet kendini, vatandaşının hukukunu elbette koruyacak.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

17 Eki 2017 - 20:06 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler