Son Dakika: Hükümetten Anayasa Değişikliği Açıklaması

Son Dakika ! Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan Anayasa Değişikliği teklifi ile ilgili önemli açıklamalar...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçti. Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı sonrasında referanduma gidecek Anayasa Değişikliği paketi ile ilgili tartışmalara değinen Kurtulmuş, 'rejim değişikliği söz konusu değildir' dedi.

Kurtulmuş: " Öncelikle 1'inci ve 2'inci oylama en son tamamına yönelik yapılan oylamanın sonucunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bundan sonraki süreçte, TBMM'de kararlaştırılmış  , alınmış olan bir karar milletimize götürülecek. En kısa zamanda sandık milletin önüne gelecektir. Bundan sonra söz de karar da milletindir. Hiç kimsenin de milletin sözü kararı üzerine bir laf söyleme hakkı olmadığı düşüncesindeyiz. Mevcut bu Anayasa değişiklik paketi, 18 maddeden ibaret olan bu paket, rejim değişikliği ile ilgili bir paket değildir.

Bu bir sistem değişikliği meselesidir. Türkiye'de daha etkili bir yürütme mekanizmasının getirilmesi için Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren bir pakettir. Ve mecliste de bu şekilde yasalaşmıştır. Eğer bir rejim değişikliği meselesi tartışılıyor olsaydı ; bunun egemenliğin kaynağı ile ilgili bir takım unsurların irdelenmesi gerekirdi. Egemenlik seçkin bir zumre tarafından, bir haneden tarafından kullanılırsa bu başka bir şeydir, egemenlik millet tarafından kullanılırsa bunun adı Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğin nasıl kullanılacağı yönünde bir tartışması yoktur." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Oca 2017 - 13:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler