Son Dakika: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan flaş EYT açıklaması. Bakan Müezzinoğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ve Bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuşan Müezzinoğlu, EYT için bir düzenlemenin gündeminde olmadığını söyledi.

Son Dakika: Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Açıklaması 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan flaş EYT açıklaması. Bakan Müezzinoğlu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ve Bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili de konuşan Müezzinoğlu, EYT için bir düzenlemenin gündeminde olmadığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Gelişmiş ülkelerde ortalama emeklilik yaşı 72 bizde daha yeni 52 oldu.

Bu ülkeler emeklisine 17 yıl maaş öderken biz 27 yıl maaş ödüyoruz. Bunu yapmak istersek gençlerden alarak devam edebiliriz. Bu sistemi sürdüremeyiz. Genç nüfusun çalışma geleceği için emekli yaşını düzenliyoruz. 65 yaşından önce emeklilik olan tek bir ülke yok. Almanya şuanda 67'yi tartışıyor. 2036 yılında kadınlar 58, erkeklerde 60'dan önce emekli olamayacaklar. Biz ortalama 52 olan emekli olma yaşını daha yukarı çıkarmamız gerekiyor. Biz bugün yaşa takılmayı kaldırsak bütçeye 450 milyara mal oluyor." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

28 May 2017 - 12:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Mehmet ozata - Bizde işler deneme yanılma yöntemi ile yürür.KPSS ye giriyoruz ve iş alımları oluyor ama 35 yaş üzerini ise almiyosun, emeklide etmiyorsun diğer ülkeleri bahane ediyorsun, orada ise işe alacaklara yaş engeli getirmiyorlar. Nasıl bir izah tir anlamam. Benim hizmetkarim isen artık yeter buna, emekli etmiyorsun kamuya almiyorsun, ne istiyorsunuz bizlerden.mantıkli yol bulun artik

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
06

Mustafa - Abi bu kadar da olmaz,olmamalı ya.Adamlar bütçeyi düşünüp insanları 70 yaşına kadar çalıştıracaklar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
05

asil efe - biz kıyak istemiyoruz 1986 yılında bizim hakkımız neyse verilen hakkımızı istiyoruz,devlet geleneginde verilen hak geri alınamaz degilmi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
04

Olumu goster sitmaya sukredelim - Turkiyedeki calisma sartlari ve verilen ucretler arasindaki farki soylemeyin yok almanya 67 yok gelismis ulkeler 72 benim cevremde calisipta 72 yasini goren insan sayisi o kadar az ki muezzinoglu ne kullaniyosan bizede ondan ver.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
03

Ses - Müezzinoğlu anlıyoruz kıyak emeklisin tuzu kuru bir eli balda birisin sen git yerine bizim durumumuzu anlayan halimizden haberdar biri gelsin 2019 bașkanlık seçimlerinde kim bizi görürse onu başkan seçeceğiz......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
02

Vatan - Memurlar için geçerli olsun inşaat çalışanları için tam bir zulüm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20
01

EYT MAĞDURU ! - Acilen Bişey yapmaları Lazım Bu Konu Hakkında Kul Hakkı Yeniliyor resmen !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mayıs 12:20


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler