Son Dakika! Cumhurbaşkanı'ndan İşsizleri İlgilendiren Flaş Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TOBB'da yaptığı konuşmasında işsizleri yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki işsizlik oranının artış göstermesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve istihdam seferberliği ilan etti.

GÜMBÜR GÜMBÜR AŞAĞI ÇEKMEMİZ LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim ne yapıp yapıp şu mart dönemi içerisinde işsizlikte oranı bir defa şöyle gümbür gümbür aşağıya çekmemiz lazım. O zaman o derecelendirme kuruluşları falan var ya ne gerekçeler yazmışlar. Türkiye’de anayasa oylaması, sanane be. Türkiye’de anayasa oylaması yapılacak, yapılmayacak; sen kimsin? Şimdi bu işsizlik sarmalını hep beraber ele ele vermek suretiyle Türkiye’deki tüm girişimcilerimiz, verilen destekle beraber el ele inşallah bu işi çözeceğiz. Temennimiz o ki şöyle mart ayı sonuna kadar Türkiye, ciddi bir dönüşümü ve değişimi yakalamış olsun. Bunu milli bir seferberlik ilanı olarak telakki ediyorum.

HÜKÜMETİMİZ HER ALANDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALIYOR

Son dönemde yaşadığımız gelişmelerin turizm ve ihracat sektörlerinde yol açtığı olumsuzluğun farkındayız. Şu anda turizmde de ciddi bir seferberlik ilan edildi. Yaşanan sıkıntılar istihdam artış hızında ciddi yavaşlamaya yol açmıştır. 2009’daki düzeyde bir sıkıntı beklenmiyorsa da henüz açıklanmayan son 3 aydaki rakamların istihdam artışında biraz daha düşüşe işaret etmesi muhtemeldir. Bunun için hükümetimiz her alanda çok ciddi önlemler alıyor.

VALİLERE TEKRAR ÇAĞRI

Bugün sizlerle birlikte bir istihdam seferberliğini başlatıyoruz. Madem fevkalade bir durumla şu anda karşı karşıyayız öyleyse yeniden kolları sıvama zamanıdır. Bugün burada TOBB’un tüm üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bu defa inşallah 2010-2011 yılındaki rekoru da geride bırakacak bir sonuç elde edeceğiz. Ben buna inanıyorum. Valilerimize ben buradan tekrar bir çağrı yapıyor, aynı zamanda talimatımı veriyorum. İstihdam seferberliğine mümkün olan en iyi neticeyi almak üzere şehirlerimizin tamamı da etkin şekilde katılacaktır. Aynı zamanda belediyelerimizin de bu istihdamda yer almasının çok çok önemli olduğunu, onların da buna katkıda bulunmasının gereğini de özellikle ifade etmek istiyorum"

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

07 Şub 2017 - 15:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

yasemin demir - kpss sarti ile alan kurumlarda yas siniri maksimum 35...bu sinir kaldirilmali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
07

zehra - memur alımı yapılıyor diyolar nerden baş vurulur soylemiyolar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
06

Yaşar - Admin burdan yetkili makamlara sesleniyorum taban puan 70 deil her alımda her kurumda 60 65 olsn bekleyen ben ve benim gibi memur adaylarının önünü açılsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
05

Yeter - Ne olur yaş siniri kaldirilmalidir bizler işsiz kalmisiz yetkili kişilete sesimizi duyurun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
04

Bingöllü - Sn. Cumhurbaşkanımız güzel konuşuyor lakin bizim memlekette yaprak kımıldamıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
02

Halil - Yaş sınırını bazı bölümlrrde kaldırın hatta öncelik verilmelidir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24
01

Eyüp - Bu sene doğru düzgün memur alımı olmadı olacağına da ihtimal düşük sadece ümit veriliyor açığa alınan binlerce kişi var ama alım olmuyor inşAllah yakın zamanda yeni alımlar olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Şubat 15:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler