Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlip Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başlıkları.

Afyonkarahisar'da düzenlenen AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapanış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gündeme ilişkin konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan İdlip'e düzenlenen harekata değindi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başlıkları.

"Birileri, bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi aslında neyi anlattığımız çok belli olduğu halde farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir. Şahsım dahil hiç kimse kendini davamızın üzerinde göremez. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım. İyi ki tüm başarıların altına sizlerle birlikte imza atma şansım oldu.

AK Parti'yi yıkmadan Türkiye'yi yıkamayacaklarını görenler ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bizim birliğimizi beraberliğimizi her zamankinden güçlü tutmamız gerekiyor.

FETÖ ile ilgili yargılamaların kararları verilmeye başladı. Siz onların mahkemelerde yaptıkları şovlara, yurt dışına kaçmış kılıç artığı elemanlarının provokasyonlarına bakmayın. 15 Temmuz gecesinin 16 temmuz gün ve gecesinin değerlendirmesini yaptığımızda bu ümmetin nelerden kurtulduğunu bizler çok iyi biliyoruz. O gece bütün olanlar şöyle masaya yatırıldığında o geceyi bizzat yaşayanlar hakikatten bizler nasıl bir mücadeleden nasıl çıktığımızı izahı mümkün olmayan, daha çok kitaplar yazılacak o ayrı iş de, bunu ifade edeceklerdir. Paslı yüreklerle passız olanlar o gece savaştılar. Türkiye'nin FETÖ ile ilgili girişimleri yavaş yavaş da olsa netice vermeye başlamıştır. Ve yurt dışındakilerin de tavrını çok daha iyi göreceğiz. Şimdi uluslararası hukuk bakımından da göreceğiz. Ne doğuda ne batıda bu örgütün hiçbir unsuru rahat değildir olamayacaktır.

Açık konuşmak adını doğru koymak lazım. FETÖ başladığı yer neresi olursa olsun geldiği nokta olarak sapkın bir harekete dönüşmüştür. Bu yüzden tarihteki her fasık hareket gibi karanlık kesimlerin doğal müttefiki aracı haline gelmiştir. İslam'ın ana çizgisinden kopan her yapıya imkanlarını sonuna kadar açan batının bunları neden bu kadar sıkı sahiplendiğini artık daha iyi anlıyoruz.

"BİZDEN İSTEDİKLERİNİ ALABİLMEK İÇİN ÖNCE İSTEDİKLERİMİZİ BİZE VERİN"

Kendileriyle konuştuğumuzda bize "iltica ettiler" diyorlar. Ne demek iltica ettiler ya. Bunlar hain bunlar terörist. Bizim mahkemelerimizin verdiği kararlar var. Bizden birilerini istemeye kalkıyorlar. Kusura bakmayın. Bizden istediklerini alabilmek için önce istediklerimizi bize verin. Her kim Gezi olaylarıyla FETÖ ihanetinin ilgisinin olmadığını söylerse bilin ki ya cahildir ya kendisi aynı ihanetin içindedir.

Her kim bölücü terör örgütünün eylemleriyle DEAŞ'ın saldırılarının alakası olduğunu söylüyorsa bilin ki ya dünyadan bihaberdir ya da o da aynı dünyanın bir parçasıdır. Bizim kimsenin iç işleriyle işimiz yok. Biz sadece kendi iç işlerimizi güvence altına almak istiyoruz.

"GECİKTİK"

İşte biz Suriye'yi gitmediğimizde Suriye bize geliyor. Kendimizi aldatmayalım bir gerçeği çok iyi bilmemizi lazım. 911 km Suriye sınırı. Ve burada çok ciddi bir devlet yapılanması ön çalışmaları var. Bugün biz buna sessiz kalırsak, ki geciktik, o zaman bu yapılanma orada tahakkuk edecektir. İşte Cerablus'tan müdahaleyi yaptık. Hani hep söyledim ya artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz dedik. Arkasından Rai ve Dabık'a girdik. Durmadık güneyde El Bab'a girdik. El Bab'a girince birileri tutuştu. Halbuki biz buralarda DEAŞ'ı temizledik.

İDLİP OPERASYONU AÇIKLAMASI

Şimdi olay çok daha farklı bir boyuta ilerliyor. Neydi o? Halep'ten kimler kaçmak zorunda kaldı. Oradaki kardeşlerimiz. Halep bizim kardeşlerimiz. Bugün Gaziantep'e bak orayı Halep'ten ayıramazsın. Ve Halep'teki o insanlar o bombaların altından İdlib'e kaçmak zorunda kaldılar. Ve bugün milyonlarca insan İdlib'de ama her ana yine tehdit altındalar. Bize düşen bir görev de İdlib'di. Astana'da bu çalışmaları yaptık. Ve alınan kararları şimdi biz uygulamaya koyduk. Neydi o? Çatışmasızlık bölgesi. Dışarıda Rusya içeride de Türkiye olarak biz ÖSO ile bu çalışmayı yürütüyoruz.

Dün adımı atılan bu sabah da uygulamaya giren süreç devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı olmadan ÖSO ile birlikte bizim de desteğimizle oradaki gayret sakin bir şekilde devam ediyor. PYD denilen terör örgütünü biz sıradan bir örgüt olarak değil Akdeniz'e uzanan bir terör koridorunu bozmak mecburiyetindeyiz. Buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız. Kusura bakmasınlar biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

08 Eki 2017 - 16:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler