Son Dakika ! Başbakan Yıldırım Ege'deki Depremlerin Bilançosunu Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım'dan Ege'deki depremlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte Başbakan Yıldırım'ın deprem ile ilgili açıklaması ve art arda meydana gelen depremlerin bilançosu.

Önceki gündne bu yana Ege kyıılarında meydana gelen depremler, bölgede yaşayan halkı korkutmaya devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ise depremle ilgili bi son dakika açıklaması yaptı. 

Yörük şenliğine katılmak üzere geldiği Muğla'da, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Bodrum'da meydana gelen depremlere değindi. Başbakan Yıldırım, "Muğla'da Vali, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları çok özel bir işbirliği gerçekleştirdi" dedi ve Yunanistan halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muğla Valisi Esengül Civelek'ten bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, "6.6 şiddetinde deprem oldu. 11 saniye süren deprem sonunda Allaha şükür bir can kaybı yok. Önemli sayılabilecek yıkım da yok.  Ancak depremin oluşu esnasında vatandaşların tedirginliğinden dolayı bazı yaralanmalar var. Onlar da hastanelerde kısa müdahalelerle hallolmuş vaziyette. 20 kadar vatandaşımız tedavi görüyor. Bu deprem adalarda da hissedildi, Kos (İstanköy) adasında bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir de İsveç uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşımıza diğer İsveç vatandaşına da rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Deprem Sonrası Organize İyi

Depremin hemen sonrasında Vali Esengül Civelek ile yaklaşık 15 - 20 dakika içinde görüştüklerini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Kısa süre içerisinde deprem sonucu durumun ne olduğunu, bugün verilen brifingle bize anlattı. Özellikle bu deprem esnasında ve sonrasında Muğla'da Vali, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları çok özel bir işbirliği gerçekleştirdiler. Çok hızlı hareket ettiler ve depremle ilgili tespiti yaptılar. Bu arada Ankara'da AFAD Başkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, Kızılay gereken müdahaleyi anında yaptılar. Buraya 400 çadır gönderildi, diğer muhtemel ihtiyaç olabilecek malzemeler intikal ettirildi. Bu deprem sonrası iletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadı bu önemli bir şey. Türkiye'nin bu konudaki altyapısının ne kadar gelişmiş olduğunu göstermesi bakımından önemli" dedi.

Depremin Bilançocu

Depremlerin bilançosunu da açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bodrum'da kullanılmayan 3 yıkık bina var, 32 binada nispeten ağır hasar var. Bunun dışında başka bir hasar söz konusu değil. Kriz masasında koordinasyon içinde güzel bir çalışma oldu" dedi.

Türkiye Deprem Bölgesinde

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamasının sonunda ise Türkiye'nin deprem bölgesinde yer aldığını ve tedbirli olunması gerektiğinin altını çizerek, "Ben depremlerin olduğu bölgeden geliyorum. Erzincan'da 1939 depreminde 50 bin canı yitirdik. Dolayısıyla depremler dün olduğu gibi bugün de yarın da her zaman olabilir, bunun için telaşlanmaya luzüm yok. Depremle yaşamanın yollarının mutlaka bulmamız lazım. Bunun birkaç yolu var. Bir tanesi depreme karşı ilkokuldan başlayan eğitim. Milli Eğitim Bakanlığımız zaten bu programları başlattı. Deprem eğitimi. Bunlar öğretiliyor. Sadece çocuklara değil büyüklere de deprem konusunda eğitimler vermemiz lazım. İkincisi özellikle deprem konusunda, 1999 yılında Marmara depreminden sonra bir deprem yönetmeliği çıktı. Ondan sonra yapılan inşaatlar buna göre yapıldı. Ancak öncesinde yapılan yapılar bu dönüşümü henüz tamamlamadı. İstanbul, İzmir başta olmak üzere deprem bölgesindeki bütün bölgelerde bu dönüşüm yapılıyor. Bu işin birden bire tamamlanması mümkün değil, her türlü imkanımız da olsa 130 milyarlık bir bütçeden, 15 yıllık bir süreden bahsediliyor. 7 milyonun üzerinde konuttan bahsediliyor. Kentsel dönüşümü hayata geçirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kpsscafeç.com.tr  | Ankara

22 Tem 2017 - 14:44 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler