Son Dakika Açıklaması: Habur Sınır Kapısı Kapatılmadı-Önlemler Arttırıldı

IKBY'de bağımsızlık referandumunun başlaması ile birlikte Türkiye ilk hamlesini yaptı ve Habur sınır kapısında önlemleri arttırdı. İşte detaylar.

Son dakika haberi: Alınan son dakika bilgilerine göre Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, kararından vazgeçmeyerek bugün bağımsızlık referandumu için sandık başına gitti.

Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkenin kabul etmediği ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini söylediği bağımsızlık referandumunda oy verme işlemi bugün sabah 8.00 itibariyle başladı. Sınır ötesi tezkeresini meclisten geçiren Türkiye diken üzerinde. Referandumun gerçekleşmesinin ardından Türkiye MGK'da alınan kararları devreye sokmaya başlayacak.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Bakanlar Kurulu'nda, Kuzey Irak'ın tüm ihtiyaçlarının yüzde 70'ini Türkiye'den sağladığına dikkat çekildi. Bu nedenle, Türkiye'nin dış ticaretine olumsuz yansıması olsa da Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması ve ihracatın durdurulması gündeme geldi. Aynı şekilde IKYB'den petrol alımının da durdurulacak olması gündeme geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, tüm dünyadan gelen uyarılara rağmen Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumunun bugün yapılacağını açıklarken, "Umarım Türkiye sınırı kapatmaz" açıklamasını yapmıştı.

Türkiye Habur'da bir haftadır seviyesi giderek artırılan bir askeri tatbikat düzenliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'taki referandumla ilgili bu sabah bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "IKBY'de bugün düzenlenen referandum, sonuçları bakımından yok hükmündedir. Gerek uluslarası hukuk, gerek Irak anayasası bakımından her türlü hukuki temelden ve meşruiyetten yoksun olan bu girişimi tanımıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın tek taraflı ulaşıma kapatıldığına yönelik haberlere ilişkin, "Şu anda kapatma yok, Irak tarafından gelenlerin daha sıkı kontrolle geçişlerine izin veriyoruz." dedi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Eyl 2017 - 09:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler