Skandal Kudüs Açıklaması Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Görüşme: Papa'yı Aradı

ABD Başkanı donald Trump'ın skandal Kudüs açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Papa ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili olarak Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

Vatikan'daki Papa 6. Paulus salonunda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda Papa, ABD'nin skandal Kudüs açıklamasına özel olarak değinmiş ve "Şimdi benim düşüncelerim Kudüs'le. Son günlerde ortaya çıkan durum nedeniyle duyduğum derin endişe karşısında sessiz kalamam" diyerek Birleşmiş Milletler (BM) kararı uyarınca kentin statüsüne saygı duyulması çağrısında bulunmuştu.

Trump Ne Demişti?

Önceki akşam basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump Kudüs ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"ABD Ortadoğu'daki barış sürecine derinden bağlıdır.  

İsrail Filistin barışı için çalışmaya devam edeceğiz. Ortadoğu barışı için elimden geleni yapacağım. İsrail Filistin çatışmasına çözüm bulunacak. İsrail'in başkenti olartak tanıyacaktı. Bu yasa kongreden büyük çoğunlukla çıkmıştı. ABD'nin büyük elçiliğini Kudüs'e taşıma kararından bertaraf ettiler. Kudüs'ün bu şekilde tanınması gecikti.

Ben artık zamanı geldiğine inanıyorum. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir. Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma talimatı veriyorum.

Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma talimatı veriyorum.

Aşırıcılığı barış ile ortadan kaldıracağız. Aramızdaki şiddeti barış ile ortadan kaldıracağız. Artık mantıklı müzakereler ile sorunlar çözülmeli. Bu seslerin artık aydınlık bir gelecek için çıkması gerekiyor.

Kalplerimizi ve akıllarımızı olasılıklara açalım.

Bölge liderlerinden şunu istiyorum; Barış için bize katılın. Tanrı sizi kutsasın. Tanrı İsrail'i, Filistin'i ve ABD'yi kutsasın."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

07 Ara 2017 - 19:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler