Skandal Hemşireye Şok! Sağlık Bakanlığı'ndan Suç Duyurusu!

Gündeme bomba gibi düşen hemşire skandalında gelişme yaşandı! Kötü durumdaki hastalarla fotoğraf çeken ve uygunsuz yazılar yazan hemşireye suç duyurusunda bulunuldu!

Sağlık BAKANLIĞI, yayımladığı yazılı bildiri ile hemşireyi savcılığa bildirdiklerini açıkladı. Hemşire geçtiğimiz akşam, Sağlık BAKANLIĞI'nın izni ile kamuoyuna bir açıklama yapmış ve özür dilemişti. 

Eren G. isimli hemşirenin o özür konuşmasını haberlerimize taşımıştık. O haberimiz için lütfen TIKLAYINIZ.

SAĞLIK BAKANLIĞI, benzer davranışlar için ''mevcut hukuki hükümler çerçevesinde en ağır cezaları almaları konusunda gerekli işlemler yapılacaktır'' dedi.

İşte Sağlık Bakanlığı'nın yazılı bildirisi; 

''Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınan "özel ve aile hayatına saygı" ilkesi ve Bakanlığımızca yayınlanan yönetmeliklerle pekiştirilen "Hasta mahremiyetine saygı" kuralı, kaliteli, güvenilir, ileri teknolojik ve bilimsel yöntemlerle desteklenen sağlık hizmet sunumu hedefimizin en önemli ve vazgeçilemez temel kuralıdır. Bilinmelidir ki, her kim tarafından, hangi yöntem veya araçla olursa olsun, hasta mahremiyeti ilkesine aykırı her türlü davranış ve eylem, T.C. Sağlık Bakanlığınca en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın, bu konudaki hassasiyeti de herkesçe malumdur ve bu konuda sayın Bakanımızın talimatı ile, mevcut genelgeler ve mevzuata ek olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde, her koşul ve zeminde, tüm sağlık hizmet sunucularının ve kurumların hasta mahremiyetine tam uyumunu isteyen, ihlali halinde de gerekli cezai işlemlerin uygulanacağına dair yeni bir genelge yayınlanmıştır.

Bütün bunlara rağmen, son günlerde basına da yansıdığı üzere, biri kamu hastanesinde, biri de özel bir kurumda olmak üzere, bir hemşire ve bir hemşire adayının, hasta hakları ve mahremiyetini açıkça ihlal eden fiilleri olmuştur. Bakanlığımız tarafından derhal bu kişi ve kurumlar hakkında inceleme başlatılmış ve sorumlu kişi ve kurumlar hakkında da Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hasta mahremiyetine saygı konusu, bundan sonra da Bakanlığımızın hassasiyetle takipçisi olduğu bir konu olmaya devam edecek ve hasta mahremiyetini ihlal eden kurum ve kuruluşlar hakkında da, mevcut hukuki hükümler çerçevesinde en ağır cezaları almaları konusunda gerekli işlemler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Kpsscafe.com.tr

21 Eki 2016 - 16:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Tuba - O hastanın yakını dışarıda ne çekiyor biliyor mu o hasta ölüm kalım savaşı veriyor sen nasıl bir canavarsin böyle fotoğraf atarsin mikrop

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:25


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler