Sarıklı, Sakallı Polisin Ardından İçişleri Bakanlığı Genelge Yayınladı

Gazete Habertürk'ten Enes Yıldırım'ın haberine göre Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde akal uzatıp sarıkla polis aracı kullanan şahsın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranışı sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Gazete Habertürk'ten Enes Yıldırım'ın haberine göre Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde sakal uzatıp sarıkla polis aracı kullanan şahsın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranışı sonrası İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 Şehrimize gönderilen genelgeye göre, polisler artık görevi ne olursa olsun En üst birim amirinin yazılı izni olmadan bazı şeyleri yapamayacak.

saç sakal uzatmak isteyen memur en üst birime amirinden izin almak zorunda olacak. kadın personelin saç modelinde abartıya kaçmamak, makyajı aşırı dikkat çekecek şekilde yapmaması, üniforma ile birlikte rozet ve abartılı yüzük takmaması genelgeyle tüm personele iletildi.

söz konusu genelgede yer alan kurallara aşağıdan göz atabilirsiniz.

- Teçhizat ve işaretler dışında üniforma ile birlikte her türlü kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve abartılı yüzük takılmayacaktır.

- Her türlü sakal ve bıyık bırakılmayacaktır. Saçlar kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta, favoriler kulak deliği hizasında ve yere paralel olacaktır. Saç bakımına özen gösterilecek, taranmamış, toplanmamış, kirli veya abartılı saçla görev ifa edilmeyecek ve tırnak uzatılmayacaktır.

- Kadın personelde uzun saç bırakanlar saçlarını toplayacak, kısa saç bırakanlarınsa saç uzunluğu omuz hizasını geçmeyecektir.

- Kadınlar, şapka, kep veya örgüleri altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, üniforma içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri kıyafetler giyinmeyecektir.

- Her türlü sakal ve bıyık ile uzun saç bırakılmayacaktır. Ancak görevin özelliğine göre belirli konularda görev yapan personele en üst birim amiri tarafından saç, sakal, bıyık için aşırıya kaçmayacak şekilde yazılı izin verilecektir.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

07 Eki 2017 - 10:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler