RTÜK Beyaz TV'ye Verilebilecek En Ağır Cezayı Verdi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın skandal sözleri sonrası toplanan RTÜK, kararını açıkladı ve Beyaz TV'de yayımlanan Byaz Futbol programına cezayı kesti.

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklar hakkındaki skandal sözleri sonrası Beyaz Futbol için toplanan RTÜK, program hakkında kararını verdi.

Boşnaklar hakkında skandal sözler söyleyen Rasim Ozan Kütahyalı, önce Beyaz TV'den, ardından köşe yazarlığı yaptığı Sabah Gazetesinden kovuldu Daha sonra ise AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Kütahyalı'yı sert şekilde eleştirdi.

Büyük tepki çeken sözler sonrası RTÜK, Beyaz TV 'de yayınlanan Beyaz Futbol programı için toplandı ve nihai karar açıklandı. Rasim Ozan Kütahyalı'nın yorumcu olduğu programa, RTÜK kanununu 8. Maddesinin B bendindeki “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesinden ceza verildi. Kanala 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Beyaz TV'ye geçen ay kazandığı reklam gelirinin yüzde beşi oranında ceza uygulanacak.

CHP'li Mahmut Tanal, karar ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

'' Rasim Ozan Kütahyalı’yı Boşnak vatandaşlarımıza yönelik çirkin üslubundan dolayı, şikayet ettiğimiz RTÜK dilekçemiz sonuçlandı. RTÜK Beyaz TV’ye bugüne kadar verilebilecek en ağır cezayı kesti.Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun 8’nci maddesi 1’inci fıkrası B,F ve M bendlerine göre Beyaz TV bir daha ceza alırsa yayın lisansı iptaline gidecek!''

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

24 Kas 2017 - 15:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler