Resmi Gazete'de Yayımlandı: Kutlu Doğum Haftası'nın Adı Değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile Kutlu Doğum Haftası'nın adı değişti. İşte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile Kutlu Doğum Haftasının adı değişti ve Camiler ile Din görevlileri Haftasının Kutlanma yönetmeliğinde de bazı değişiklikler yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğinde şu ifadelere yer verildi:

KUTLU DOĞUM HAFTASI İLE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 13/2/2010 tarihli ve 27492 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinin adı “Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmelikte yer alan “Kutlu Doğum” ibareleri “Mevlid-i Nebi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum Haftası, 01-07 Ekim tarihleri” ibaresi “Rebîu’l-Evvel ayının onikinci günü başlangıç kabul edilerek Mevlid-i Nebi Haftası; 01-07 Ekim tarihleri ise” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Başkanlık merkez teşkilatının Mevlid-i Nebi haftası ile camiler ve din görevlileri haftası faaliyetleri

MADDE 6 – (1) Komisyon kararı doğrultusunda bu haftalar münasebetiyle merkez teşkilatı tarafından gerçekleştirilebilecek faaliyetler şunlardır:

a) İslam Dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerini aydınlatıcı faaliyetler gerçekleştirmek, 

b) Haftalara ilişkin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak, sempozyum, konferans panel ve buna benzer etkinlikler düzenlemek,

c) Kur’an kursları öğrencileri ve din görevlileri arasında mesleki ve kültürel alanda düzenlenecek yarışmalarla ilgili usul ve esasları  belirlemek.

(2) Merkez, taşra ve yurt dışında düzenlenen konferans, panel, sempozyum, forum ve diğer etkinlikler Başkanlık internet sitesinde duyurulur.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinde yer alan “Devlet Bakanı” ibaresi  “Bakan” olarak değiştirilmiştir.

Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanma tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

29 Kas 2017 - 08:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler