PKK'nın Herekol Dağı Sözde Sorumlusu Teslim Oldu

Siirt Valiliğinden bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada bölücü örgütün Herekol Dağı bölge sorumlusunun teslim olduğu duyuruldu. İşte o açıklama.

Son dakika haberi Siirt'ten geldi. Alınan son bilgilere göre Pervan'da bulunan Herekol Dağı bölgesinde devam eden geniş çaplı operasyonlarda, bölücü örgütünün sözde bölge sorumlusu olduğu belirtilen bir terörist, silahları ile birlikte teslim oldu.

Siirt valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, Pervari İlçesi Doğan Köyü mülki sınırları içerisinde Yazlıca (Herekol) Dağı kırsalı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların devam ettiğinin altı çizilerek, bu kapsamda sözde Herekol alan sorumlusu olduğu değerlendirilen 1 terörist silah ve techizatıyla birlikte Doğan Köyü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim olduğu belirtildi.

Son Terörist Etkisiz Hale Getirilene Kadar

Öte yandan TSK tarafından yapılan açıklamada terör operasyonları ile ilgili, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir. Söz konusu mücadele yürütülürken bölge halkımızın zarar görmemesi için her türlü dikkat ve duyarlılık gösterilmektedir. Özellikle bu hafta içinde, geçen haftalarda olduğu gibi örgütün karanlık yüzünün farkına varıp, düştükleri bataklıktan kurtulma isteğiyle silahlarını bırakarak teslim olan teröristlere yenileri eklenmiştir. Bu durumun ortaya çıkmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı ve caydırıcı operasyonları ile kararlı duruşunun etkisi görülmektedir. Bölücü terör örgütünün, elemanlarının büyük bir bölümünü yitirmesi; yeni katılımların da azalması nedeniyle, son dönemde oldukça güç duruma düştüğü görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatan toprağının ve milli birliğimizin korunması için kararlı duruşuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar vatanın en ücra köşesine kadar hain bölücü terör örgütü ile mücadele sürecektir."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

28 Tem 2017 - 10:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler