Öz Kızını Yıllarca Taciz Etti: Annesi, Akrabaları ve Öğretmenleri 'Sanki Hamile mi Kaldın' Dedi

Tokat'ta meydana gelen olayda yıllarca babasının tacizine uğrayan kıza annesi, akrabaları hatta öğretmenleri bile yardım etmedi. Yaşanan skandal olayın detayları yıllar sonra ortaya çıktı.

Uşak'ta akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Hürriyet Gazetesinden Melis Alphan'ın bugün kaleme aldığı yazısına göre şimdi 28 yaşında olan A.A. isimli kızın, yıllardır babasının cinsel istismarına uğradığı ortaya çıktı. 17 yaşına kadar babasının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıkan A.A., 11 yaşında olan biteni annesine anlattı. Annesi “O senin baban. Öyle şey mi olur?” diyerek ona inanmadı. Babası ise olayı duyunca “İftira atıyor” dedi.

İstismarlar devam edince dayanamayan A.A. bu kez durumu babaannesine anlattı. Babaannesi ise “Kızdım ona, bir daha yapmayacak” diyerek onu teselli etti.

Öğretmenlerine ve Müdüre Anlattı

Okulda öğretmenlere ve müdüre anlattı. Okul müdürü A.’ya, isterse birkaç adam tutup babasını dövdürtebileceğini söyleyip ‘Ama’sını da ekledi: “Babanla aynı evde yaşamaya devam edeceksin. Senden bunun acısını çıkarır.”

Artık sülalede duymayan kalmamıştı. Babaannesi amcasına anlatmış, halası duymuş, öz teyzesi öğrenmişti.

Kimse Bir Şey Demiyor

Kimse bir şey yapmıyordu. A. babasından korkan bir çocuktu; kimse destek olmayınca polise gidemedi. Babası sokak köpeklerini tüfekle vuran, eve giren kediyi kapıya sıkıştırıp öldüren bir adamdı. Annesi aldatıldığını akrabalarına anlattı diye, 9 aylık hamile kadını darp etmişti.

Rehber Öğretmeni Yanına Bıçak Al Dedi

Lisede istismar sürdü ve A. yine öğretmenlerine, babaannesine anlattı. Ama yine kimse kılını kıpırdatmadı. Rehber öğretmeni, “Gerçekten böyle bir şey varsa olay anında bağırmalısın. Yastığın altına bıçak koy veya yanına bir cam şişe al” dedi.

Çocukları korumakla görevli öğretmenleri görüyorsunuz!

'Gebe mi Kaldın Sanki' Bu Sözler Annesine Ait

A. 17 yaşındayken bir gece taciz anında babasına “Yeter artık, bana dokunma” diye bağırmaya başladı. Sesine kardeşi ve annesi de uyandı. Annesi o gece kocasını suçüstü yakaladı ama A.’ya “Gebe mi kaldın sanki? Ne var bunda bu kadar büyütecek?” dedi ve ekledi: “Polise gidersen ‘Başkasıyla halt yemiş, babasına iftira atıyor’ derim.”

Öğretmenler: Gidecek Yerin mi Var?

Öğretmenleri, “Dava açarsak yetiştirme yurduna gidersin. 18 yaşında yurttan çıkınca gidecek yerin mi var?” diyerek çocuğu korumadı.

Namaza Başladı

Adam üç ay mahcup gezdi, herkesi pişman olduğuna inandırdı. İki ay namaz kılınca babaanne de inandı. Ama olayın üstünden üç ay geçmeden, A.’ya karşı psikolojik ve fiziksel şiddeti yeniden başladı.

A. bir an önce o evden uzaklaşma isteğiyle evlendi. Sağlık meslek lisesi mezunuydu; evlendikten sonra Diyarbakır’a, ardından İzmir’e ve en son Manisa’nın Turgutlu ilçesine tayini çıktı.

İkinci kızını doğurduktan sonra psikolojik rahatsızlıkları başladı. Eşini çocuklarının yanına yaklaştırmıyor, çocuklara sarıldığında ona sapık muamelesi yapıyordu. Eşi “Bu evlilik böyle sürmez” deyince, 2016’nın Mart ayında belediyenin aile danışma merkezinde tedavi görmeye başladı. Doktor ‘posttravmatik stres bozukluğu’ teşhisini koydu ve eğer dava açmazsa terapiye devam edemeyeceklerini söyledi.

20 Ayda İddianame Hazırlanamadı

2016’nın Mayıs ayında A., Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İki lise öğretmeni ve erkek kardeşi şahitlik yaptı. Diğerleri yapmadı. Babaannesi yalan ifade verdi. Amcası “Benim hiçbir şeyden haberim yok” dedi. A.’nın beden ve ruh sağlığı raporu da dahil olmak üzere dosya eksiksiz olmasına rağmen 2 yıldır hâlâ ortada iddianame yok. 2017’nin Nisan ayından beri dosya öyle duruyor.

İki Savcı Değişti

Dosyaya bakan savcı iki kez değişti. Bu, üçüncüsü.

A.’nın babası ilk başta tutuklandı. Ama hâlâ iddianame hazırlanmadığı için, “Suçu sabit görülmemiş kişiyi hürriyetinden daha fazla yoksun bırakamayız” denilerek adam, 6.5 ayın sonunda serbest bırakıldı.

A.’nın CİMER’e başvurusuyla Aile Bakanlığı da davaya müdahil olmayı talep etti ama dava hâlâ açılmadı!

Sorduğunda, “Savcılar aynı zamanda FETÖ dosyalarına baktığı için iş yükleri çok ağır, o dosyalar daha öncelikli” gibi açıklamalar yapılıyor.

Oysa çocuk istismarı ülkemizde en öncelikli sorunumuz olmalı.

Çocuk istismarcılarının sokakta serbestçe dolaşmasında, canlarını yaktıkları çocuklar için adaletin gecikmesinde sakınca yok mu sizce?

Kpsscafe.com.tr | Ankara
Hürriyet.com.tr

13 Oca 2018 - 09:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Eda - Bu haberin gerçek olduğuna hala inanamıyorum... Ağlayarak okudum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
06

Esra - Olur mu öyle şey sonuçta şu an ülkenin daha büyük dertleri var çocuk istismarları ile neden uğraşsın demii. Allahım nasıl bir hala gelmiş ülke sorsan herkes adaletten hukuktan bahseder uygulama konusunda hiç bir olumlu adım göremezsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
05

Cihan - Yazıklar Olsun Ya ! Diyecek Laf Yok Tepeden Tırnağa ! Aileden Tut Taaaa Adli Makamlara Kadar Diyecek Laf Yok !

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
04

Aslı - Nerde yaşıyoruz diye soruyorum bu haberi okuyunca. Başımıza bişey gelse kimseye sığınamamak kimsenin sana yardım ellini uzatmayıp aksine seni korkutması dehşet verici. Allah kimsenin başına vermesin böyle şeyler Allah yardımcı olsun o kızın yerinde olduğumu düşündüm bian bu ülkeyi ayağa kaldırıdım rezil olan utanacak olan o kız değil onun Aile bile denmiycek anne babası. Öğretmenlere diycek bişey bulamıyorum ben doğuruyu öğretmek onların asıl görevi sen nasıl yalnışa yöneltirsin sorgularım o ögretmenlerin insan olup olmadığını ben

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
03

okuyucu - Olay Uşak'ta mı Tokat'ta mı geçiyor tam anlamadım? Bir çıkarımda bulunacağım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
02

hülya - olan kıza olmuş yazık. canım sığınacak bir bir yeri kalmamış.Anne nasıl bir anne ne hale geldik yarabbim. Eski Türk kadını gerçi şimdide yaparız,namusu için canımızı, canlarını feda ederlerdi. gelinen duruma bak. içim acıyor yarrabim. kime güveneceğimizi bilemez olduk. Kadının tedaviye gerek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51
01

hülya - psikolojik tedaviyi asıl aile görmeli bence.ne günlere kaldık yarabbim. herşey hamie kalıp kalmamakla mı bitiyor. yazıklar olsun oanneye.anlatılanlar doğrultusunda anneye isyanım.Allah yardımcısı olsun kardeşimin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ocak 09:51


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler