ÖSYM Sınav Ücretlerine Tepki! 'Tam İki Katına Çıktı'

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) gerçekleştirilen sınavlara girecek adaylar geçtiğimiz yıllara oranla oldukça yüksek ücret ödeyecekler. Konuyla ilgili konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yapılan masrafların yanında öğrencilerden alınan sınav ücretinin haksızlık olacağını söyledi.

ÖSYM Sınav Ücretlerine Tepki! 'Tam İki Katına Çıktı'
Haber albümü için resme tıklayın

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ÖSYM'nin sınav ücretlerini gündeme getirdi. 4 sene önce 50 TL olan ALES başvuru ücretinin 100 TL'ye yükseldiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, gençlerin cebindeki simit ve çay parasına dahi göz dikildiğini söyledi.,

Devlet Memuru, Akademisyen, Polis, Subay-Astsubay olmak isteyen tüm vatandaşların yolu illaki bir ÖSYM sınavından geçiyor. Hal böyle olunca durumu olmayan kişiler sınav ücreti ödemekte zorlanabiliyor. 

Konuya ilişkin konuşan Karamollaoğlu, "İktidar tam bir tükenmişlik içinde. Bütün kaynakları tükettiler, şimdi öğrencinin çay ve simit parasına göz diktiler.Neden böyle söylüyoruz? Şimdi ALES başvuruları var. Mayıs ayında yüz binlerce öğrenci Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı’na girecek.Sınava giriş ücreti 100 lira, 4 yıl önce 50 liraydı. Bununla bitse iyi. YDS 100 TL, KPSS 3 oturum toplam 180 TL, Üniversite giriş sınavı 100 TL.Allah’tan korkmak lazım! Gençlerimizin, cebindeki çay simit parasına göz dikmemek lazım.

Efendim “Sınav masrafı var, öğrencinin kalemini silgisini veriyoruz” diyecekler. Sınavda dağıtılan ithal Alman kalemleri, Alman silgileri 100 lira tutmaz.Ayrıca hükümet kendi gencini müşteri gibi görmemeli, müşteri muamelesine tabi tutmamalı. Bu gençler bizim. Bu gençlerin büyük bir kısmı emin olun, sıkıntı içinde.İlla bir güncellemeye gidecekseniz, sınav ücretlerini kaldırın. Gençlerimizin de çay ve simit parası ceplerinde kalsın." ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE - ANKARA

15 Mar 2018 - 16:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

hasan - haklılar nedir bu her sınavdan para alıyorlar fakiri var zengini var adam okumak çok isityor deris çok iyi ama para yok nasıl bunlara para yetiştirecek daha üniveriste bittikten sonra alesi efendime söyleyeyim kpssi bu nedir hep para devletimiz bizim için bu sınav parlarını kaldırısın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
07

Çilem - Saadet partisinden beklenmeyen hareketler bunlar bizi şaşırtmaya devam ediyor ama iyi anlamda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
05

Türkoğlu - Allah razı olsun sonunda birileri şu meseleyi dile getirdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
04

Büşra - Bizler zaten iş bulmak için bu sınavlara başvuru yapıyoruz. İşimiz olsa paramızı olur dolayısıyla..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
03

Hasan - Niye her şey para arkadaş okumuyalim ozaman gerek yok gençler sonra ıssız tabi ıssız olur bir çok fakir aile çocukları var 50 iken neden 100 bu paralar alınırken vicdaniniz rahat mı olcak sanıyorsun on binlerce kişi size kim bilir ne diyecek .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
02

Vay vay - 3,5 milyon suriyelilere nasıl bakılacak tabi bu üç buçuk milyon 1 milyonun üstündede cocuk yaptı ettimi 4.5 milyon

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09
01

İsa - Bize verilen bursu da okula harcıyor uz nasıl bir sistemse anlamadım gitti

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Mart 16:09


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler