Orman Bakanı'ndan İyi Haber! Pet Shoplarda Hayvan Satışı Bitiyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan hayvan haklarına ve hayvan satışlarına dair kritik açıklamalar geldi. Yeni düzenlemeler kapsamında artık pet shoplar hayvan satamayacak. işte detaylar...

Orman Bakanı'ndan İyi Haber! Pet Shoplarda Hayvan Satışı Bitiyor 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Edirne'de yaptığı açıklamalarda, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Ziyaretinde hayvan hakları, hava sıcaklıkları, ücretsiz mesire alanlarına dair açıklamalar yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, önemli bir konuya değindi ve petshoplarda artık hayvan satışı yapılmayacağını aktardı.

Hayvanlara asla eziyet edilmemesinin gerektiğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı, bu konuda yeni kanunda sert tedbirlerin bulunduğunu bildirdi ve ekledi;

"Bu konuda gerekli yasalar var. Belki hapis cezası yok, bir de idam yok. Burada şöyle durum var. Burada önemli olan insanlara sevgiyi yerleştirmek lazım. Yunus Emre'nin ifadesiyle 'biz bütün yaradılanı seviyoruz, yaradan da ötürü'. Bütün canlıları sevmemiz lazım. Bu şuuru yerleştirebilirsek, zaten kimse eziyet etmez. Ama eziyet edeni yakalıyoruz. Şimdi ismini vermeyeyim, hatta belediyelere bile ceza kestik. Yeni kanunda daha da sert tedbirler var. Kanun şu anda komisyonda bekliyor" 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son olarak petshopta hayvan satışının asla olmayacağını bu şekilde açıkladı; "Yeni düzenlemede Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Bayilik gibi yani, çiftliklerde üretilen şeyleri katalogdan ya da gidip orada gösterecek. Pet shop'larda hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz"

KPSSCAFE.COM.TR |ANKARA

23 Haz 2017 - 21:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler