Ordu Kuran Yeni Örgüt İlk Açıklamasında Türkiye'ye Tehditler Savurdu

PKK'nın Suriye uzantısı PYD içinde yeni bir örgüt oluştu. Alınan son dakika bilgilerine göre grup, yaptığı ilk açıklamada Türkiye'ye tehditler savurdu. İşte o konuşma.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri bünyesinde, “Devrimci Kuvvetler” adı altında bir askeri grup kuruldu.

Amerika’nın Sesi'nde yer alan habere göre, Suriye’nin Şehba bölgesinde yeni kurulan grubun amacı, “bölgede güvenlik ve istikrarı korumak” olarak tanımlandı. Kurulan grup, yaptığı ilk açıklamada "Osmanlı kolonicilerini ülkeden atacaklarının sözünü veriyor" sözleriyle Türkiye'ye tehditler savurdu.

PYD içerisinde yeni kurulan grubun komutanlarından olan Hesam Hidro, grubun kuruluşunun açıklandığı törende yaptığı konuşmada Türkiye’yi tehdit etti. Hidro yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Suriye savaşının 7’inci yılındayız. Tüm terör gruplarının kontrolüne ve tiranlığa tanıklık ettik. Ancak son sözü her zaman onurlu Suriyeliler ve vatansever isyancıları söyledi. Bugün, Kürdü, Arabı, Türkmeni, farklı etnik kökenlere mensup genç, özgür Suriyeliler’den oluşan yeni bir gücün kurulduğunu ilan ediyoruz. Bu güç, ülkemizi yok edenlere, bizi acıyı tatmaya zorlayanlara ve ülkemizi işgal etmek için binlerce insanımızı öldürenlere karşı savaşacak. Özellikle son bir kaç ayda kuzey Halep’teki köylerimizin birçoğunu Türk güçleri bombaladı ve hala da saldırılarını devam ettiriyorlar. İsyancı güçler, Suriye halkına, ellerindeki tüm imkanlarla terör saldırılarına karşı Suriye’yi savunacaklarının ve Osmanlı kolonicilerini ülkeden atacaklarının sözünü veriyor. Canlarını feda eden kahramanlarımızın intikamını alacağız, huzur içinde yatsınlar. Çok yaşa demokratik Suriye.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Ağu 2017 - 12:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

kübra - Neden Türkiye atom bombası yapıpda Suriyeyi ıraki temizlemiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 12:58
01

okuyucu - Atom bombası yapmak o kadar kolay mı kübra hanım? Daha, yerli araba yapma kararını (teşvikini) yeni buldu bu yönetim... Hadi yaptın, bombayı da attın diyelim ya sonra nolur onu düşünmek lazım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 12:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler