Öğretmen Çocuğunu Şikayet Eden Öğrencileri Dövdü

Son dakika haberi İzmir'den geldi. Karşıyaka'da bir öğretmen çocuğunu şikayet eden öğrencileri darp etti.

Karşıyaka'da bir ilkokulda 4'üncü sınıf öğrencileri İngilizce yazılı sınavına girdi. Sınavda, bir öğrencinin kopya çektiğini iddia eden birkaç öğrenci, durumu öğretmenlerine şikayet etti.

Kopya çektiği iddia edilen öğrenci de okulda başından geçen olayları  başka bir ilçede görev yapmakta olan okulda özel öğretim öğretmeni olarak çalışmakta olan annesine bildirdi. Bunun üzerine kızının okuluna gelen öğretmen, iddiaya göre, yemek arası verildiği sırada sınıfa girerek, çocukları dövmeye ve darp etmeye başladı. Öğretmenin, meslektaşları tarafından sakinleştirildiği öne sürüldü.

Yaşanan olayın ardından, darp edildiği iddia edilen çocukların velileri, durumu polis ekiplerine bildirdi. Okula gelen polis ekiplerinin, yaşları küçük olduğu için çocukları, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Bürosu'na yönlendirdiği öğrenildi.

İFADELER ALINACAK

Okul yönetimi de olaya dair tutanak tuttu. Okul yetkilileri, yarın rehber öğretmenleri gözetiminde, şikayetçi öğrencilerin ifadelerini alacak.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, şiddet olaylarının yaşanmasının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Şiddet uygulayan kişinin bir öğretmen olması bizi ayrıca üzdü. Bir öğretmenin kendi sınıfı dışında, başka bir ortamda, öğrencilere şiddet uygulaması utanç verici bir durum. Bu durumu kınıyoruz. Öğretmen mesleğinin itibarının düşürülmesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve sistemin de yarattığı bir durumdur aslında. Bu olay da eğitim ve öğretim alanında yaşanan bir diğer sorundur" ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

24 May 2018 - 19:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler