O Ses Türkiye Programında Irkçılık Skandalı Yaşandı-Çekimler İptal Edildi

Flaş haber: O Ses Türkiye adlı yarışma programında ırkçılık skandalı yaşandı. Jüriler Yıldız Tilbe ile Gökhan arasında yaşanan ve kulislere de taşınan tartışma nedeniyle çekimlerin iptal edildiği öğrenildi. İşte yaşanan olay.

Televizyonların en çok izlenen ses programlarından olan O Ses Türkiye'de ırkçılık krizi yaşandı.

Bu yıl jüri koltuğuna oturan Yıldız Tilbe ile Athena Grubunun solisti Gökhan arasında çıkan tartışma çekimleri iptal ettirdi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Cengiz Semercioğlu, bugün kalemee aldığı yazısında yaşanan olay ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Önceki gün yapılan çekimlerde, muhtemelen ekranda izleyemeyeceğiniz bu tartışmada neler yaşandığını anlatayım...

Yarışmaya Balkan müziği söyleyen bir kadın katılmış, bütün jüri dönmüş bir tek Yıldız dönmemiş...

Performansın sonunda da “Aaa sen Türkmüşsün... Ben seni yabancısın sandım. Türk olduğunu bilsem dönerdim” demiş.

Bu söze Gökhan sinirlenmiş, “Bu yarışmaya yabancılar da geliyor, niye dönmezdin ki” diyerek Yıldız’a itiraz etmiş...

Diyorum ya Yıldız bu ırkçılık sınavını geçemeyecek diye, yaptığı hatanın farkında değil ısrarcı olmuş...

“Burası O Ses Türkiye, ben Türk arıyorum. Burası O Ses İngiltere değil, öyle olsaydı İngiliz arardım” demiş.

Gökhan’ı tanırım, böyle ayrımcılıklar konusunda sessiz kalacak biri değildir.

O da öyle yapmış, sesini yükseltmiş, “Sen o zaman Kürtlerin yarışmasına da itiraz edersin” falan deyince ortalık karışmış.

Olaya Acun müdahale etmiş, sakin olun diye tarafları uyarmış, olay ikilinin mikrofon seslerinin kesilmesine kadar varmış.

Sonunda bakmışlar olacak gibi değil, seyirciyi, yarışmacıları gönderip çekimi iptal etmişler.

Gökhan’la Yıldız’ın arasındaki tartışma kuliste bile sürmüş.

Yıldız Tilbe geçen günkü bir bölümde de Azerbaycanlı bir Türk’ün konuşmasına takılarak, “Ben takımımıza güzel Türkçe konuşan arıyorum” demiş, Azeri Türkü’nün konuşmasını beğenmediğini belli etmişti...

Yıldız Tilbe ya jüri koltuğuna oturduğu programın dünyada ve Türkiye’de önceki örneklerinden habersiz -ki hiçbir yerde yarışmacının diline, dinine, ırkına bakılmaz- ya kaba saba bir milliyetçilik peşinde koşuyor.

İlk günden beri Yıldız’ın O Ses koltuğunda uzun süreli oturabileceğine ihtimal vermiyordum, çalışma yoğunluğundan falan arıza çıkarmasını bekliyordum ama o bir kez daha ırkçılık konusunda sınıfta kaldı.

Muhtemelen bu tartışmayı ekranda izleyemeyeceğiz ama Yıldız Tilbe televizyon programları için bir saatli bomba olduğunu bir kez daha kanıtladı."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

13 Eki 2017 - 18:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler