Nuri Okutan: "Adil Seçim Olmadan Kurulan Sandık AK Parti'nin Oyuncak Kumbarası Olur"

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Referandumdan kısa bir süre önce 'Hayır' diyeceğini dile getirdiği için ihraç edilen Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, referandumdaki YSK kararlarıyla ilgili TBMM'de yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Nuri Okutan'ın basın açıklaması şu şekilde ; 

ADİL SEÇİM OLMADAN KURULAN SANDIK; AK PARTİ’NİN OYUNCAK KUMBARASI OLUR"

Devasa sonuçlar doğuracak nitelikteki bir anayasa değişikliğinin YSK vasıtasıyla gayri meşru hale düşürüldüğünü ifade eden Isparta Milletvekili Nuri Okutan, “Türk usulü olduğu iddia edilen yeni Başkanlık sistemiyle ilgili atılacak adımların tamamının meşruiyeti daha baştan tartışmalı hale gelmiştir. Milletimizin şaibeli bir sonuca dayanan ve meşruiyeti tartışmalı olan bu değişiklikleri benimsemesi imkânsızdır. Bu referandum acilen iptal edilmelidir. Bizim tavrımız; “evet” cephesinin kazanmasına değildir. Bizim millet adına itirazımız; Yüksek Seçim Kurulunun seçimi tarafsız, adil bir biçimde suhuletle sonuçlandıracağı yerde olaya müdahale etmesine, böylece seçimin hileli ve tartışmalı hale getirilmesine, milletin artık seçimin veya sandığın belirleyiciliğine dair inancının kaybolmasına ve nihayet sandığa güvenin kalmamasınadır. Eğer bu referandum iptal edilmez ve bu kadar hukuksuzluğa rağmen bu YSK heyeti istifa etmezse Türk demokrasisinin ve ülkemizin içine düşeceği kaostan onu kimse kurtaramaz.

Bu nedenle YSK heyeti istifa etmeden, referandum iptal edilmeden, adil ve serbest seçim ilkesine geri dönülmeden yeni siyasi parti kurma çalışmalarını da 2019’da seçim kazandırabilecek aday konusunu da, tartışmalarını da anlamsız buluyoruz. Adil ve serbest seçim olmadan demokrasi olmaz. O zaman kurulan sandık, seçim sandığı olmaz. Olsa olsa o sandık Ak Parti’nin oyuncak kumbarası olur. AKP’nin istediği sonucu ilan etmesinin aracı olur.Adil ve serbest seçim olabilmesi için seçimlerin mutlaka tarafsız ve güvenilir bir yargı hakemliğinde yapılması gerekir.” Şeklinde konuştu.

YARGIÇ TEMİNATI VE YARGI GÜVENCESİ OLMADAN, ADİL VE TARAFSIZ YARGI OLMAZ

Tarafsız ve güvenilir bir yargı için yapılması gerekenlere ilişkin önerilerini sıralayan Isparta Milletvekili Nuri Okutan, yargıç teminatının olmadığı bir yerde yargının tarafsız ve adil bir şekilde işlemeyeceğini, yargıyı fethetme anlayışının sadece adaleti değil, demokrasiyi de öldüreceğini ve ülkeyi yıkıma götüreceğini belirterek, anayasa ve yasaların yargı eliyle yok sayılması halinde ülkenin sadece hukuk devleti değil kanun devleti olmaktan da çıkacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve HSYK gibi adaletle ilgili tüm yapıların bağımsızlığı ve tarafsızlığının önemine dikkat çeken Okutan, “yargıç teminatı ve yargı güvencesi öncelikle bu yapılardaki başkan ve üyeler için geçerlidir” şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI İÇİN MİLLETİMİZ AYAĞA KALKMALIDIR

Referandum vesilesiyle ortaya çıkan yaraların bilinenden ve sanılandan daha derin olduğunu ifade eden Isparta Milletvekili Nuri Okutan, sözlerini şöyle tamamladı: “Referandum vesilesiyle ortaya çıkan yaralarımız bildiğimizden ve sandığımızdan daha derindir. Sandığa dayalı demokratik sistemin yok olup olmaması ile karşı karşıyayız.Temel sorun, herkesin, milletin, halkın devleti olmaktan çok, birinin, iktidar sahiplerinin devleti olma ile alakalıdır. Bu da millet ile devlet arasında güvensizliği ve toplumsal alt/üst oluşu getirecektir. Bu durum da birlik beraberliğimizi zedeleyecek, dağılmamıza yol açacak ve hatta Allah korusun çöküşümüzü getirecektir. Millet olarak bu yaraları şimdi tedavi etmezsek; hukuk ve demokrasi bir yana bu ülkeyi ayakta tutmak ve yaşatmak imkânsız hale gelecektir. Bu yaraları açanlardan tedavi beklemek abesle iştigaldir. Bu yaraları ancak milletimiz kendisi tedavi edebilir. Konu yasaları değiştirmekle ve yeni yasalar yapmakla çözülebilecek bir konu değildir. Bu ülkedeki her bir fert, hukuku ve demokrasiyi boğan, ülkemizi kaosa ve çöküşe götürmesi kaçınılmaz olan bu yaraların tedavisini istemeli ve bunu açıkça talep etmelidir. Bağımsız ve tarafsız yargı için milletimiz ayağa kalkmalıdır.” 

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Nis 2017 - 14:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler