Numan Kurtulmuş'tan İdam Açıklaması! ''Önemli ve zor bir karar''

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,idam ve başkanlık sistemi tartışmaları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Başbakan Yardımcısı ile Hükümet Sözcüsü olan Numan Kurtulmuş, NTV'nin canlı yayınına konuk oldu ve idam ile başkanlık sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Numan Kurtulmuş, Anayasa paketinin meclise ne zaman geleceği sorularına "Anayasal reform sürecine ihtiyaç var. Bir Anayasa değişikliği söz konusu olduğu için AK Parti'nin buna tek başına gücü yetmiyor. Sadece MHP ile değil bütün partilerle ortak bir görüş sergilemek isteriz. 330'u alacağımızı anladığımız anda düğmeye basarız. Biz tek başımıza yapacak olsak çok yapardık.'' açıklamasını yaptı.

Çok tartışılan idam konusunda ise,  "Bunlar hukuki meseleler. Siyasetin karar vermekteki mahareti buradadır. Kamuoyu talepleriyle, hukuki düzenlemesi ona göre yapılır. Talebin karşılanabileceğine karar verilirse bu adım atılır. İdam önemli ve zor bir karar. Burada herhalde yeterince açık söyledim. Bir mevcut hukuki ve siyasi şartlar bir halkın beklentileri. Bunların arasındaki uyum ve denge eğer ortaya çıkar net bir kanaat oluşursa yine bu da aynı şekilde Anayasa değişikliği gerektirdiği için bizim tek başımıza yapacağımız bir şey değil. Parlamentoda bunun önünü açabilecek bir durum ortaya çıkarsa gereği yapılır" ifadelerini kullandı.

Gündeme dair gelişmeler ve son dakika haberleri için bizi takipte kalınız. Facebook KPSSCAFE, Twitter @kpsscafe

Kpsscafe.com.tr

02 Kas 2016 - 15:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler