Nail Güreli Hayatını Kaybetti! Nail Güreli Kimdir?

Usta Gazeteci Nail Güreli geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yumdu!

Gazetecinin hayatını kaybettiği TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto yayınladığı mesaj ile kamuoyuna duyuruldu. 

Türkiye gazeteciler Cemiyeti önceki Başkanlarından Nail Güreli geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. İstanbul'da hayatını kaybeden Güreli için, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto bir mesaj yayımladı.

Mesajda; “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli'yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne çok uzun yıllar hizmet verdi.Nail Güreli'yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Peki NAİL GÜRELİ KİMDİR?

1932 yılında doğan Nail Güreli, Türk medyasının duayen gazeteci ve yazarlarından biri olarak kabul edilir. Gazetecilik mesleğine, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Son olarak Evrensel gazetesinde yazdı. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Nail Güreli, Basın Şeref Kartı sahibidir. Nail Güreli aynı zamanda TFF Yöneticisi Hüsnü Güreli'nin de amcasıdır.

kpsscafe.com.tr

28 Eki 2016 - 08:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler