Müezzinoğlu'ndan İşsizlik ve Kıdem Tazminatı Açıklaması! ''Kardeşlerimizin Yanındayız''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türkiye'nin kanayan yarası olan işsizlik ve kıdem tazminatı hakkında kritik açıklamalarda bulundu. İşte o önemli açıklamalar KPSSCAFE'de!

Müezzinoğlu'ndan İşsizlik ve Kıdem Tazminatı Açıklaması! ''Kardeşlerimizin Yanındayız''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜMSİAD'ın 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' toplantısına katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 24 Mart akşam saatlerinde Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısında gündem, işsizlik ve kıdem tazminatı hakkında önemli açıklamalar yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu binlerce vatandaşın beklediği kıdem tazminatı konusunda;
"Bir çalışanın hak ve hukukunun 5 yıl, 10 yıl, 15 veya 20 yıl sizin kasanızda birikmesi doğru değil. Bugün kasa uygunsa yarın bunun uygun olup olmayacağını bilmiyoruz. Biz nasıl bakanlık olarak primleri her ay sonu sizden alıyorsak, alamadığımız zaman şu veya bu cezaya muhattapsanız diyorsak burada da kıdem tazimanatı, işçinin hakkı, sizin kasanızda birikmemelidir. O, güvenli bir adreste birikmelidir. Güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. İnşallah bu yıl merkeze çalışanın hak ve hukukunu koruyan güvenceli hakkaniyetli, sürdürülebilir bir sistemi beraber çalışacağız. Türkiye hem üretecek hem daha çok istihdam oluşturacak hem de dünya ile rekabet edecek alın terinin de akıl terinin de sağlıklı yapılarda şekillendiği alt yapıyı biz kurmak zorundayız." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin en büyük kanayan yaralarından biri olan işsizlik için ise, gençlerin bazen iş beğenmediklerini ifade etti, Müezzinoğlu. Ardından konuşmasını böyle tamamladı;  "Çalışmak isteyen 1,5 milyon genç kardeşimizin yanındayız. Zaman zaman iş beğenmemezlik gibi bir tabloyla karşı karşıyayız. Ancak o çalışmak isteyen gençleri de daha iyi motive etmeliyiz. Ürettiğin bereketi gelir. Biz matematik medeniyetinin değil önce rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız. Yani çalışmak isteyen kardeşlerimiz bir yerden ipin ucunu tutmak, hiç olmadı kahvede köşede zamanı heba etmek yerine az olsun ama bereketiyle gel üretime katkı sağla"

detaylar geliyor...

Daha fazla haber için anasayfaya bakabilir, alttaki uygulamaları kullanabilirsiniz.

KPSS CAFE haber sitesi'ni takip etmeye devam ediniz. KPSS CAFE olarak hazırladığımız kolay erişim imkanları olan Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayınız android uygulamamız ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

24 Mar 2017 - 22:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler