Müezzinoğlu'ndan Flaş EYT Açıklaması! ''Sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. ''Sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz''diyen Çalışma Bakanının açıklamaları haberimizde...

Müezzinoğlu'ndan Flaş EYT Açıklaması! ''Sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanları üzecek önemli açıklamalar yaptı ve yapılacak bir düzenlemenin olmadığını ifade etti.

Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılan çalışanlar için yaşlarını beklemeleri gerektiğini önerdi. "Özellikle bizdeki emeklilik yaşı şu an itibarıyla ortalama 52. OECD ülkelerinin ortalama emeklilik yaşı ise 72. Yaptığımız düzenlemeyle bunu 2036'ya kadar erkeklerde 60 yaşına, kadınlarda da 58 yaşına dönüştürecek bir yolculuk yapılıyor." açıklamasını yapan Müezzinoğlu, konu hakkındaki son noktayı koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılan çalışanlar için oldukça net açıklamalar yaptıklarını savundu. Artık yapılabilecek bir düzenleme olmadığını, çalışanların kendi yaşlarını beklemesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Müezzinoğlu, "Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil." sözleri ile olaya son noktayı koydu.

Tüm emeklilikte yaşa takılanlar açıklamaları ve gelişmeleri için KPSS CAFE HABER SİTESİni takipte kalınız.

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

22 Şub 2017 - 22:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

By - 35 den sonra devletimiz dahi iş vermiyorken bu insanlar emekli olmayacakda ne yapacak seçimde görüşürüz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 22:57


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler