Müezzinoğlu; ''Asgari Ücretin Arttırılması İşvereni Ciddi Manada Zorladı!''

Mehmet Müezzinoğlu çok çarpıcı ve asgari ücret ile çalışan vatandaşı şaşırtan açıklamalarda bulundu.

''Asgari Ücretin Arttırılması İşvereni Ciddi Manada Zorladı!''

Bilindiği üzere 2016 yılının ilk günü 1.000 lira olan asgari ücret net 1.300 lira olmuştu! Müezzinoğlu bu durumun iş vereni ciddi anlamda dünya rekabetinde zorladığını açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, asgari ücret hakkında
"Bu, işvereni dünya rekabetinde ciddi manada zorladı. Bu zorluğu aşabilmek adına hükümetimiz ve Maliye Bakanlığımız bu asgari ücretin tolare edilmesiyle ilgili işverene ciddi bir destek sağladı. Bu yıl da o destek devam edecek. Burada yalnız asgari ücretteki artış değil, istihdamın bütününde bir maliyet artışına sebep oldu. Önümüzdeki yıl da yine yılbaşı itibarıyla taraflarla görüşmeleri yapacağız. Bugün TİM Başkanımızın talebini aldık. Özellikle üreticimizin, sanayicimizin, ihracatçımızın dinamiklerinin aksamadan, rekabet gücünü zayıflatmadan, tam aksine rekabet gücüne de destek vererek, dünya pazarında daha güçlü olmalarını arzu ediyoruz." açıklamalarında bulundu. 

2017 yılının ilk günlerinde konu ile ilgili görüşmeler ve gelişmeler devam edecek. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilir, android ve ios uygulamalarımızı yükleyerek daha kolay erişim sağlayabilirsiniz.
Kpsscafe.com.tr|ANKARA

16 Kas 2016 - 14:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler